Uber är under cyberattack, och får på torsdagen stänga intern kommunikation och flera system. Hackern tar sig in i systemen via en anställds Slack-konto.

ANNONS

Uber rapporterar att företaget har ett säkerhetsintrång på torsdagen. Flera internkommunikationer och tekniska system får stänga ned efter hackerattacken.

Enligt företaget tar sig hackern in via en anställds Slack-app, uppger Reuters. Hackern skickar sedan meddelande till Uber-anställda att företaget cyberattackeras.

Uber samarbetar med polis

Hackern lyckas senare få tillgång till andra interna system. Bland annat publiceras ett ”stötande foto” på en intern informationssida, uppger Reuters.

”Vi är i kontakt med polisen och publicerar uppdateringar här när de blir tillgängliga” skriver Uber på Twitter.

Uber tog ned kommunikationssystemet Slack efter att de anställda fick meddelandet från hackern, enligt Reuters.

Ger hackaren lösenord

Meddelandet listar interna databaser som hackern påstår är äventyrade av säkerhetsintrånget. En person som påstår att han är ansvarig säger att han lurat en anställd att lämna över sitt lösenord. Därmed har hackern fått tillgång till systemen, enligt Reuters.

Slack säger i ett uttalande till Reuters att företaget undersöker händelsen. Man säger också att det inte finns några tecken på någon inbyggd sårbarhet på plattformen.

ANNONS
ANNONS

”Uber är en värdefull kund, och vi finns här för att hjälpa dem om de behöver oss”, säger man.

Läs även: Därför anställer tech-jättar så många ekonomer [Dagens PS]

Läs även: Hackare lurade ryska soldater med vackra kvinnor [Dagens PS]