Dagens PS

Twitteranställda flyr inför Elon Musk-köp

Elon Musk
Elon Musk har dragit ner värdet på Twitter till mindre än hälften av vad han betalade för bolaget. (Foto: TT / montage)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 26 okt. 2022Publicerad: 26 okt. 2022

Serieentreprenören Elon Musk har svängt och sagt att han visst tänker köpa Twitter – det har utlöst en massflykt av Twitteranställda.

ANNONS
ANNONS

Enligt Business Insider har omkring 530 medarbetare lämnat Twitter under senaste tre månaderna, vilket uppges vara 60 procent fler än under föregående kvartal.

Bara under den här månaden har nästan 50 fler anställda på Twitter slutat, jämfört med månaden innan.

Teslas vd Elon Musk har som bekant bytt fot flera gånger och sagt att han nu tänker köpa Twitter vilket mynnat ut i en domstolsstrid.

Frågan är om det blir några kvar för Elon Musk att säga upp

Tidigare sa han att han tänker dra sig ur affären, vilket gjorde att han stämdes av Twitter och svarade med att lämna in en motstämning.

Musk har deklarerat att han tänker skära ner kraftigt på personalen på Twitter när (och om) han tar över av bolaget helt och hållet.

Planen är att 75 procent av personalen ska få gå (se länk under artikel), men med tanke på strömavhoppen som nu sker från Twitter frågar sig Business Insider om det blir några anställda kvar på bolaget för Musk att säga upp.

De flesta som lämnat Twitter har gått till stora teknikbolag som Google och Meta, enligt en rapport som Business Insider hänvisar till.

Elon Musk började köpa aktier i Twitter i januari i år och sedan dess uppges över 1 100 anställda på den sociala medieplattformen ha lämnat företaget.

Läs mer: Elon Musk planerar att sparka 75 procent på Twitter

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS