Dagens PS

Elon Musk planerar att sparka 75 procent på Twitter

Musk twitter
Elon Musk vill sparka 75 procent på Twitter. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 21 okt. 2022Publicerad: 21 okt. 2022

Om Elon Musks bud på Twitter går igenom kommer han att säga upp 75 procent av personalen, ska han ha sagt till investerare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Turerna kring Elon Musks eventuella köp av Twitter fortsätter att skapa rubriker. Nu rapporterar Washington Post att Musk planerar att sparka 75 procent av personalen om hans köp av bolaget för 44 miljarder dollar går igenom.

Tidningen rapporterar också om att moralen bland personalen är låg, och att massor av anställda redan har slutat. Det kommer att bli sparpaket och personalneddragningar oavsett vem som äger bolaget, enligt tidningen. Frågan är bara hur mycket.

Får Musk som han vill blir det väldigt många som får gå – enligt Washington Post ska han ha sagt till investerare att han vill att bolaget ska ha en “stomme” kvar på cirka 2000 anställda, jämfört med runt 7500 personer i dag.

Han vill bland annat dra ned på innehållsmoderering och

Världens rikaste man har varit i konflikt med Twitter sedan i våras, då han först lade ett bud på bolaget men sedan ville dra sig ur. Nu har han dock siktet inställt på att ta över Twitter igen.

Läs även: Elon Musk i federal utredning – om Twitteraffären

Läs även: Expert: Elon Musk styrs av Putin

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS