Serieentreprenören och Twitters nya ägare Elon Musk bjöd på nytt in USA:s expresident på Twitter, men fick kalla handen.

ANNONS

”Folket har talat. Trump kommer att återinsättas”, twittrade Elon Musk efter att ha hållit en omröstning bland användarna, berättar Reuters.

Trump fick ett svagt stöd – röstsiffran till hans fördel blev 51,8 procent – men han väljer oavsett att inte återvända till Twitter.

”Jag ser ingen anledning till det”, lät Donald Trump meddela via en video.

Han förbjöds att skriva på Twitter den 8 januari i fjol.

Trump hade då, skriver Reuters, över 88 miljoner följare.

Trump gillar Elon Musk men inte längre Twitter

När inviten kom från Elon Musk samlade Trump direkt 100 000 följare, men en del följare berättade att de inte kunde följa det nyinrättade Trump-kontot, alltså det som den tidigare USA-presidenten nu ratar.

Enligt Reuters är beskedet från Trump att han tänker fortsätta kommunicera med omvärlden på och från sin nya sociala plattform Truth Social – en app som han själv utvecklat genom Trump Media & Technology Group (TMTG).

Användarna är mer engagerade där, enligt Trump, än på Twitter.

ANNONS
ANNONS

Elon Musk har som bekant tagit över Twitter och han får beröm av Donald Trump generellt. Men Trump säger också att Twitter fortfarande har ”otroliga” problem med skräpkonton och falska konton.

Läs mer: Trump vill bli president igen – men flera hot hägrar [Dagens PS]

Läs även: Republikanerna tar över representanthuset i USA [Dagens PS]