En rad amerikanska storbanker går ihop och vill lansera en egen digital plånbok, och ska på så sätt på allvar konkurrera med jättar som Apple och Paypal.

ANNONS

Det handlar om amerikanska storbanker som Wells Fargo, Bank of America och JP Morgans Chase som tillsammans med fyra andra storbanker alltså gör slag i saken och direkt konkurrerar med betaljättar som Apples Apple Pay, Paypal och även Klarna genom att slå sina kloka huvud samman och sätta igång sin egen digitala plånbok.

Storbankerna vill konkurrera

Bankerna uppges vara rädda för att förlora sina kunder sedan allt fler vill ha sina betalkort direkt kopplade till betaltjänster som Apple Pay, och som samtidigt inte vill missa den ökande trenden bland kunderna som går ut på att betala för sina köp vid ett senare tillfälle – som även Apple har hängt på och vill erbjuda sina kunder, berättar WSJ.

Digital plånbok når 150 miljoner kunder

Tidsplanen för den nya digitala plånboken är inte klar men den förväntas nå 150 miljoner amerikanska kunder som redan finns i bankernas register.

Plånboken har ännu heller inget namn, men kommer hanteras av Early Warning Services, som även driver penningöverföringstjänsten Zelle.

Den nya digitala plånboken kommer bland annat lanseras med betalkort som Visa och Mastercard.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Klarna tillbakavisar uppgift om värdeminskning [Dagens PS]

Läs även: Google Wallet är tillgänglig nu [Dagens PS]