Medieuppgifter har gjort gällande att Klarna Banks värdering minskat, detta dementerar företaget i ett mejl till Dagens PS.

ANNONS

I ett mejl till Dagens PS skriver Klarnas Filippa Bolz att värderingen varken av Klarna Bank eller Klarna Holding har ändrats sedan den externa finansieringsrundan i juni.

”Det betyder att värderingen av alla tillgångar i holdingbolaget inklusive Klarna Bank värderas minus de pengar som betalas i rundan”, förklarar Filippa Bolz.

Strax före jul genomförde Klarna en så kallad kvittningsemission.

Klarna tvingades sänka ribban

Enligt det svenska fintechföretaget finns det tillgångar värderade till 10 miljarder i Klarna Holding vid sidan av Klarna Bank.

”Den här transaktionen gjordes genom att sälja tillgångar (Runway-bolagen från tidigare förvärv) till Klarna Bank från Klarna Holding. Dessa tillgångar byttes mot nya aktier i Klarna Bank”, skriver Filippa Bolz i mejlet till Dagens PS och fortsätter:

”Värdet av Klarna Holding består av värdet av andra dotterbolag, inklusive Klarna Bank, och koncerninterna lån till dessa dotterbolag. Vid tidpunkten för den interna omstruktureringen hade vi ungefär 11 miljarder kronor i koncerninterna lån mellan Klarna Holding och dess dotterbolag (främst Klarna Bank). Den övervägande majoriteten av dessa lån rör flytten av de kontanta medel från junirundan från Klarna Holding till Klarna Bank.”

När Klarna i somras stod inför en kapitalrunda var bolaget nöd och tvunget att först acceptera en värdering på 69 miljarder kronor.

Det kan jämföras med värdet på Klarna på 390 miljarder kronor i samband med kapitalrundan 2021.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av ekonomi och företags- och affärsnyheter? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Rundorna som dopade techbolagen 2022 [Dagens PS]

Läs mer: SvD: Klarna blöder 35 miljoner om dagen [Dagens PS]