SJ tvingas ställa in fler tåg – och nu väntar tågkaos både före och efter jul, rapporterar flera medier, däribland Aftonbladet..

ANNONS

Det statliga tågbolaget SJ har haft stora problem med sin schemaläggning i samband med ett byte av system, vilket har lett till inställda avgångar samt att den ansvarige chefen fått lämna bolaget, som Dagens PS rapporterade under förra veckan.

Under gårdagen meddelade SJ att 30 ingångar i jultrafiken fram till den 23:e december ställs in på grund av personalbrist. Nu meddelar bolaget att situationen med de inställda tågen fortsätter också mellan julafton och nyårsafton, rapporterar Aftonbladet.

”ag kan inte säga exakt hur länge, men det kan nog vara längre än så, för att vi är inte i ett stabilt läge på långa vägar. Så vi behöver göra det för att ha lite handlingsutrymme och förutsägbarhet för resenärerna helt enkelt,” säger Tobbe Lundell, presschef på SJ.

”Jag vill verkligen rikta en uppriktig och stor ursäkt till alla som får sina resplaner ändrade eller störda på något sätt”, säger Tobbe Lundell.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Statsvetare: Jämför korruption i Sverige med södra Italien [Dagens PS]