Är kontorsstolsputtandets dagar till ända? Det kan i alla fall verka så för den som tar del av den senaste uppfinningen från Volkswagen: den eldrivna stolen med inbyggd discobelysning.

ANNONS

Det är biltillverkarens norska marknadsavdelning som har tagit fram den nya stolen genom att använda sätet från en Volkswagen från grund.

Den batteridrivna stolen kommer upp i en hastighet på cirka 15 kilometer i timmen och kan skänka kontoret en helt ny och potentiellt livsfarlig dimension.

Stolen lånar de flesta av sätets egenskaper och har därför inbyggd värme, LED-ljus, tuta och en backspegel. Där finns också en åkplatta baktill för den som vill ge sina medarbetare skjuts.

Volkswagen kommer inte sälja stolen

Informationen om stolen har fått enorm uppmärksamhet och används för att marknadsföra bilen som har legat till grund för funktionerna i stolen.

Någon masstillverkning av kontorsstolen i sig blir det nog inte fråga om – åtminstone inte än så länge. Stolen har nämligen bara tillverkats för att marknadsföra elbilsmodellen ID Buzz, enligt Volkswagen.

ANNONS
ANNONS

Den som vill köpa en kontorsstol tillverkad av en biltillverkare kan i stället med fördel undersöka Mercedes-AMG försäljning, skriver Robb Report. De har nämligen verkligen en egen stol ute på marknaden.

Läs också:

Populäraste elbilen – bäst i alla tester [Dagens PS]