Rejlers Norge har förvärvat ett lönsamt tekniskt konsultföretag inom elteknik och automation, Omega Holtan.

ANNONS

Förvärvet av Omega Holtan gör Rejlers Norge till en av de största norska rådgivningsaktörerna inom elteknik, automation, energi och klimat. Omega Holtan har god lönsamhet och omsätter drygt 40 miljoner norska kronor, motsvarande 42,7 miljoner svenska kronor.

Omega Holtan har 40 medarbetare och i och med förvärvet närmar sig Rejlers Norge nu 200 medarbetare fördelade på tio kontor.

Sammanslagningen en bra match

”Sammanslagningen med Omega Holtan är en mycket bra match, både vad gäller verksamhetsområden, kompetens, företagskultur och geografi. Vi ser betydande synergier när Omega Holtan nu blir en del av vårt företag”, säger Rejlers Norges vd Petter Arnesen i ettpressmeddelande.

Omega Holtan har i flera uppdrag samarbetat med Rejlers och bolagen har gemensamma kunder. Förvärvet är ett led i Rejlers tillväxtplan för den norska marknaden.

Kulturellt sett ganska lika

”För våra medarbetare ger koncerntillhörigheten många nya karriärmöjligheter. På en marknad med hård konkurrens om de duktigaste konsulterna är det en viktig faktor”, säger Omega-Holtans vd Ragnar Holtan, i pressmeddelandet.

”Även om Rejlers är betydligt större än Omega Holtan är vi kulturellt sett ganska lika, vilket är en viktig faktor för oss som grundade verksamheten”, säger Omega Holtans styrelseordförande Tom Andersen i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: 2021 blev ett rekordår för Rejlers [Dagens PS]