På tredje plats i Teknikdygnets stora teknikkonsultranking hittar vi börsnoterade Rejlers. Teknikdygnet ställer frågor till vd och koncernchef Viktor Svensson. 

ANNONS

Det var kring årsskiftet som Teknikdygnet bad sina läsare svara på en enkätundersökning om hur de upplever sin arbetsgivare. Läs mer om den här.

Grattis till tredjeplatsen i Teknikdygnets stora ranking där medarbetarna fick betygssätta sin arbetsgivare. Varför tror du att era medarbetare rankade Rejlers så högt i förhållande till övriga företags medarbetare i branschen?

”Rejlers är det stora och det personliga teknikkonsultföretaget. Vi är tillräckligt stora för de största ramavtalen men inte större än att det personliga försvinner. Det särskiljer oss. Jag tror också att våra medarbetare känner att vi befinner sig på en resa som engagerar. Och när vi nu bevisligen lyckas nå våra delmål så ökar engagemanget och stoltheten ytterligare”, säger Viktor Svensson.

Vad skulle du säga sticker ut i ditt och bolagets ledarskap?

”Jag försöker vara tydlig, ansvarsspridande och positiv. Även jag har en måndag, men jag arbetar stenhårt med att bestå positiv. Positivism är ett bränsle och negativitet är en broms. Men viktigast av allt är kanske att jag verkligen älskar att vara ledare. Ibland noterar jag ledare som blivit ledare. Jag tror du måste älska, och se värdet i, att vara just ledare. Ledarskap är en förpliktelse och någonting fint tycker jag.”

Vilka är de viktigaste åtgärderna för att få medarbetarna att samtidigt utvecklas och vilja stanna kvar?

”Att skapa engagemang! Rejlers är 2 500 människor och 1 500 partners, vi är inga produkter. Det måste finnas hjärta och engagemang i bolaget, i våra kunder, i våra kollegor, i vårt varumärke och så vidare. Det är det stora tror jag medan det mer självklara är det som gäller för oss som för våra konkurrenter. Att säkerställa riktigt häftiga konsultprojekt i teknikens och samhällets absoluta framkant. Rejlers ska vara med i projekten som bygger morgondagens företag och samhälle, punkt slut.”

Hur ska du utveckla ditt ledarskap framöver?

”Jag hoppas jag ska fortsätta utvecklas på många olika sätt. Och det gör jag endast om jag har kollegor som ger mig konstruktivt motstånd. Omgiven av ja-sägare är bekvämt, men farligt. Rejlers Sverige-chef Jenny Edfast gav mig senast idag ett rejält konstruktivt motstånd och det är i dessa moment som jag blir bättre! Sedan använder jag fortfarande två, tre externa mentorer för att hela tiden fortsätta utvecklas”, avslutar Viktor Svensson.

Om undersökningen:

Totalt svarade 522 personer på undersökningen.

De fyra frågorna som anställda branschen svarade på var:

ANNONS
ANNONS
  • Hur bra upplever du att din arbetsgivare är?
  • Har du förtroende för din VD och ledningsgrupp?
  • Har ditt bolag en bra personalpolitik?
  • Skulle du rekommendera någon annan i branschen att arbeta på ditt bolag?

 

Av de 522 som svarade var det överlag seniora personer där 72 procent uppgivit att de hade en befattning som chef (34,3%), satt i ledningen (11,1%) eller var seniorkonsult (26,6%).

 

Läs mer om de bästa teknikkonsulterna