En man har dömts till döden i Nordkorea genom avrättning för att ha smugglat in Netflixsuccén ”Squid Game” i landet.

ANNONS

Bland andra Business Insider skriver att en man i Nordkorea nu ska avrättas av en exekutionspluton för att ha smugglat in en kopia av ”Squid Game” i landet.

Tidningen hänvisar till den amerikanska och ideellt finansierade nyhetstjänsten Radio Free Asia, RFA, som i sin tur hänvisar till icke namngivna källor.

RFA uppger vidare att en gymnasieelev i Nordkorea som köpte en USB-enhet som innehöll den sydkoreanske och omåttligt populära Netflix-serien ”Squid Game” fått domen livstids fängelse.

Sex andra nordkoreanska gymnasieelever som tittat på serien har enligt rapporterna dömts till fem års straffarbete. De unga elevernas lärare och skoladministratör har avskedats och kan komma att tvingas till tvångsarbete i ”avlägsna gruvor”.

En elev slapp straff efter muta

Enligt RFA har det aldrig tidigare hänt att minderåriga straffats i Nordkorea för att ha tittat på eller administrerat media från ett kapitalistiskt land.

Men Sydkorea är Nordkoreas fiende nummer ett tillsammans med USA.

”Regeringen tar den här händelsen på största allvar och säger att studenternas utbildning försummades”, säger en källa till Radio Free Asia.

Det var efter ett tips som den nordkoreanska staten slog till mot de unga studenterna vars enda ”brott” alltså var att de tittat och spridit ”Squid Game”-serien vidare till andra gymnasieelever.

En av gymnasieeleverna ska dock ha sluppit undan bestraffning genom att hans rika föräldrar betalade en muta på 3 000 dollar, motsvarande 27 270 kronor i dagens penningvärde.

ANNONS
ANNONS

Enligt Netflix har originalserien ”Squid Game” rivit ner rekordhöga tittarsiffror.

Läs mer om serien här.

Läs även: Nästa ”Squid game”-succé kan vara svensk [Dagens PS]