Det är många som dras med sjukdomar under vintern. Det finns dock en rad tekniska prylar som hjälper dig att hålla koll på hälsan under vintermånaderna.

ANNONS

Det finns en rad prylar som kan hjälpa till med hälsan i vinter. En av prylarna är Apple Watch Series 8, som påminner dig om att ta dina mediciner, ringer larmcentralen om du skulle krocka med bilen, och ropar på hjälp om du ramlar. Med 4G kostar Apple Watch cirka 6 700 kronor, skriver M3.

Mindre smycke på fingret

För den som istället vill ha ett mindre smycke på fingret ska välja Oura Ring Generation 3, från Finland. Ringen mäter saker som puls, blodets syrenivå och kaloriförbränning. Den är tillverkad i titan och är vattensäker ner till 100 meter. Oura kostar drygt 5 000 kronor.

Vill du lätt ha koll på eventuell feber, till exempel på resor, ska du införskaffa febertermometern Braun ThermoScan 7+ som snabbt kollar temperaturen i örat genom en förvärmd spets. För att smidigt ta febern med Braun ThermoScan 7+ för du betala runt 700 kronor.

Tekniken mäter hjärtslagen

Efter den feta julmaten är det kanske en bra idé att kolla hur kroppen verkligen mår. Withings Body Cardio version 2 mäter hjärtslag, farligt fett runt dina inre organ och dina blodkärls ålder. Den smarta vågen kostar runt 1 200 kronor.

För den som vidare vill hålla stenkoll på sitt blodtryck ska investera i en Omron Evolv, som är en slanglös blodtrycksmätare som visar oregelbundna hjärtslag genom ett armband. Omron Evolv ligger på runt 2 200 kronor.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Årets stora hälsotrend – resor och wellness [Dagens PS]

Läs även: Sverige bäst i Europa på medicin – exporten ökade 50 procent [Dagens PS]