Dagens PS

Hälsoapp till hund – håll koll på vovven via bluetooth

Hälsoapp till hund – håll koll på vovven via bluetooth
Hälsospåraren fästs på halsbandet, och via bluetooth skickas uppgifterna till appen.
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 13 juni 2022Publicerad: 13 juni 2022

Med hund följer ansvar – och inte sällan oro. Först kom gps-spårare, och nu finns det också hälsospårare för päls-vännerna. Funktionerna inkluderar bland annat sömnkvalitet och hur ofta vovven slickar och kliar sig.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Oroar du dig för din pälsklings hälsa? Du är inte ensam. En hund kan ju inte berätta hur den mår, och nu finns alltså hjälp för husdjursföräldrar. Whistle Health är en app som mäter hälsan hos husdjur, ungefär som en smartklocka för matte och husse.

Lätt och tunn platta

Whistle Go fästs på halsbandet, och ger en generell uppfattning om husdjurets hälsa. Förutom hur många timmars sömn det blir mäter den också sömnkvalitet. Appen har en uträkning för portionsstorlek, och ger koll på mat- och vattenintag. Vill du veta hur ofta din hund slickar och kliar sig? Då är det prylen för dig.

I recensionen i The Verge ställer 17-åriga yorkien Daisy upp som testhund. Enligt matte är den tunna och lätta taggen uppskattad, gps-modellen var i tyngsta laget för den lilla yorkshireterriern när hon var testhund sist. 

845 varv runt lägenheten?

Det visar sig att det möjligen finns en del att jobba på från tillverkarens sida. Daisys matte konstaterar att hennes lilla vovve skulle ha behövt gå 845 varv runt lägenheten för att komma upp i de fem, sex kilometer appen påstår att hon går per dag.

Bluetooth-tekniken ger en del trubbel – ofta tappar spåraren kontakten, eller kan inte synka. Reser du bort utan hunden går det inte att använda appen för att hålla koll heller, förstås.

Däremot är funktionen med direktkontakt med veterinär något som många kan uppskatta.

ANNONS

Hjälp med viktkoll

Pengar kostar det, förstås: en prenumeration går lös på runt en hundralapp per månad (9,95 dollar), eller cirka 600 kronor för en årsprenumeration.

“Den genomsnittliga husdjursägaren behöver förmodligen inte den här manicken”, skriver Daisys matte Victoria Song i The Verge. “Den är mest användbara om din hund har kroniska hälsoproblem eller om du behöver lite hjälp med att få ned vikten.”

Läs även: Så skyddar du din hund på sjön i sommar 

Läs även: Nu är fästingarna här: Så skyddar du dig bäst 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS