Dagens PS

Över 100 miljoner Nintendo Switch – fler än Wii

Försäljningen av Nintendo-spelet Switch är över förväntan. (Foto: TT)
Försäljningen av Nintendo-spelet Switch är över förväntan. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 04 feb. 2022Publicerad: 04 feb. 2022

Nintendo har sålt 103,54 miljoner switch sedan debuten på marknaden 2017, och går därmed om företagets tidigare storsäljare Wii.

ANNONS
ANNONS

Nintendo Switch har varit en stor succé för den japanska speltillverkaren, med 103,54 miljoner sålda enheter är konsolen den som allra snabbast nått över 100 miljoner sålda enheter.

Nintendo väntar sig att sälja totalt 23 miljoner Switch under räkenskapsåret som tar slut i mars, vilket är en nedgång på 21 procent jämfört med föregående år. Tappet härleds till de globala problemen med halvledare och frakt, som de också tror kommer att fortsätta.

För Nintendo är det bara de handhållna original-Gameboy och Nintendo DS som sålt bättre. Den mest sålda spelkonsolen någonsin är Sonys Playstation 2 med över 155 miljoner sålda enheter.

“Switch är precis mitt i sin livscykel och inleder året med gott momentum. Switch är redo att bryta ett mönster från våra tidigare konsoler, där farten försvagas under dess sjätte år på marknaden och istället växa ytterligare”, säger Nintendos ordförande Shuntaro Furukawa efter kvartalsrapporten, enligt Bloomberg.

Han höjde också företagets vinstprognos med 40 miljoner yen till 560 miljoner yen, efter att framför allt mjukvaruförsäljningen gått över förväntan med en ny Pokemon-titel som den stora försäljningssuccén.

Konsoltillverkarna har haft det svårt under pandemin då bristen på halvledare slagit extra hårt mot branschen som konkurrerar med annan elektronik och biltillverkarna om bristvarorna.

Nintendos senaste OLED Switch-version har varit svår att få tag på. Sony har fått sänka sin försäljningsprognos för Playstation 5 med mer än tre miljoner enheter. Microsofts senaste Xbox-version förväntas också dras med stora leveransproblem.

Läs även: Pokémon gav poliser sparken – jagade monster, inte rånare

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS