Dagens PS

Ökar hemarbetet elnotan? Ny studie visar sambandet

elförbrukningen
Elslösande hemelektronik anges som en anledning till att elförbrukningen stuckit iväg under våren. (Foto: Unsplashed)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 22 juli 2020Publicerad: 22 juli 2020

Majoriteten av tjänstemän har under våren jobbat hemifrån, vilket har påverkat hushållens ekonomi. Resekostnader blir visserligen lägre, men privatpersoners elkostnader har stigit. Villaägare ser en ökad elförbrukning på 45 procent, visar en ny undersökning. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Elkartläggningsbolaget Greenely har genomfört en undersökning av runt 115 000 hushålls elanvändning under tre månader under våren.

Under mars-maj i år ökade villaägares elförbrukning med 45 procent jämfört med samma period förra året. Detta motsvarar en ökning på 1668 kWh.

“Följden av att sitta i karantän och jobba hemifrån gör att vi använder mer el. Under våren harelpriserna varit historiskt låga. Däremot stack priserna iväg rejält här i slutet på juni. En kostnadsökning som både chockat och frustrerat många och vid såna här perioder är det särskilt viktigt att se över hur man använder elen hemma just för att undvika pristopparna. För kostnaden skiljer sig mycket beroende på när på dygnet du använder elen”, säger Greenelys vd  Tanmoy Bari i ett pressmeddelande.

Elslösande hemelektronik och maskiner som tvätt- och diskmaskiner anges bland annat som anledningar till den ökade elförbrukningen.

Läs mer: Hemarbetet har ökat med 400 procent

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS