Samsung lanserar nya produkter – Galaxy S22-smarttelefoner och S8-surfplattor. Målet är att slå Apple som också flaggat för nya produkter.

ANNONS

Samsung lanserade tre nya smartphones på onsdagen: Galaxy S22, S22+ och S22 Ultra, skriver CNBC.

Samsung lanserar nya produkter

Med sina nya telefoner valde Samsung subtila uppdateringar framför flashiga funktioner som vikbara skärmar.

Samtidigt presenterar Samsung sin nya Galaxy S8-serie med Android-surfplattor.

Det hela handlar om att hålla takten med Apple, uppger CNBC, som enligt uppgifter ska släppa en ny iPhone och iPad.

Samsungs S22 och S22+ kommer starta på 800 dollar respektive 1 000 dollar, och vill du ha den mest avancerade modellen S22 Ultra får du betala 1 200 dollar.

De två sistnämnda kan ansluta till 5G-nätverk, medan Samsung uppger att samtliga modeller stöder nästa generations wifi, känd som wifi 6.

Bolaget släpper även tre nya Android-surfplattor: Galaxy S8, S8+ och S8 Ultra.

Satsar på videoinspelning

S8 Ultra har en enorm skärm på 14,6 tum. Trots sin storlek säger Samsung att surfplattan är lätt och väger ungefär hälften av en bärbar dator av liknande storlek. Företaget har lagt krutet på videoinspelning för den dyraste modellen. S8 Ultra har en främre kamera på 12 megapixlar med dubbla objektiv och 120-graders synfält. Mikrofon tar upp ljud från tre olika riktningar, vilket hjälper till att minska oönskat bakgrundsljud vid videosamtal.

ANNONS
ANNONS

Samsung har dragit nytta av restriktionerna riktade mot Huawei och den sydkoreanska jätten är den största mobiltelefontillverkaren med 20 procent av marknaden.

Förutom att ständigt tävla med Apple så har konkurrens dock dykt upp från en rad kinesiska tillverkare, inklusive Xiaomi och Oppo. Bolagen säljer Android-produkter till billigare priser men fortfarande till hög kvalitet.

Läs även: Så enkelt hackas Apple- och Samsung-betalappar [Dagens PS]