Ny data visar att Apple säkerligen kommer släppa en ny iPhone och iPad inom kort. Eurasian Economic Commissions databas är en pålitlig källa till Apples produktdetaljer, uppger Forbes. 

ANNONS

Vill du läsa det senaste om ny teknik?
Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

För att produkter ska kunna säljas i de länder som kommissionen täcker (Ryssland, Armenien, Vitryssland, Kazakstan och Kirgizistan) måste varje produkt registreras i förväg där nya detaljer precis har dykt upp, nästan exakt tre år sedan kommissionen avslöjade koder som visade sig vara iPad och iPad mini – som lanserades i mars 2019.

Ny iPhone och iPad

Den var den franska sajten Consomac som upptäckte detaljerna som pekar på produkter som kan landa hos konsumenterna under våren eller senare.

Databasen listar modellerna som A2595, A2783 och A2784 tillsammans med koder som hänvisar till befintliga modeller.

Den hänvisar också till nya iPad-modeller genom åtta referensnummer där den förväntade iPad Air kan finnas med i samlingen.

Tror på rekordresultat

I slutet av januari släpper Apple sina senaste siffror där JPMorgan tror på ett nytt rekordresultat, som Dagens PS tidigare berättat.

JPMorgan spår vidare att Apple under Q2 i år levererar 61 miljoner iPhones. Det uppges motsvara en försäljning som motsvarar drygt 438 miljarder kronor. Flaskhalsarna i leveranskedjorna orsakar problem även för Apple, men JPMorgan målar trots det upp en positiv prognos med ”bättre iPhone-leveranser”.

ANNONS
ANNONS

Lutar mot ny iPad Air

När det gäller de nya produkterna lutar det mot en ny iPad Air. Det var bara några månader sedan som iPad och iPad mini uppdaterades, så enligt Forbes är det knappast troligt att de kommer se några förändringar än så länge.

Läs även: Kursfallen fortsätter i amerikanska teknikaktier [Dagens PS]