Google lanserar Pixel i Sverige – två nya modeller

Uppdaterad: 07 okt. 2022Publicerad: 07 okt. 2022
Google
Nya Google Pixel 7 och Google Pixel 7 Pro lanseras i Sverige. (Foto: Google)

Google lanserar Pixel i Sverige genom två nya modeller Pixel 7 Pro och Pixel 7. Telefonerna har de mest avancerade Google-kamerorna hittills. 

ANNONS
ANNONS

Vid ett stort event i New York visade Google upp sina nya modeller, Pixel 7 Pro och Pixel 7, som i stort sett ser ut som förra årets modeller, men nu har några förbättringar som till exempel utökade kamerafunktioner med en förbättrad skärm och batteri, berättar CNN. 

Telefonerna kommer med Android 13 och är utrustade med Googles kraftfulla Tensor G2-processor. För att kunna konkurrera med till exempel Apple så behövs bra mobilkameror och Google lägger extra krut på att kunna zooma in, 30x på Pixel 7 Pro, och för nära bilder – med makrofokus så nära som tre centimeter från objektet. Även videorna blir bättre med de nya modellerna, där kvaliteten får en rejäl uppgradering.

Svensk telefondebut

Samtidigt med släppet av de två nya modellerna blir det svensk telefondebut.

“Vi är så glada att äntligen ge svenskarna tillgång till Googles Pixel-telefoner, och ser fram emot att genom Pixel 7 Pro, Pixel 7 och Pixel 6a kunna erbjuda fantastiska mobilupplevelser i Sverige. De tre telefonerna erbjuder det bästa av Google genom en unik kombination av Googles hårdvara, mjukvara och egenutvecklade chip. De innehåller var och en funktioner som på olika sätt underlättar och förgyller vardagen”, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google i ett pressmeddelande.

Enligt CNN lanserar bolaget nu även sin första smartklocka Pixel Watch. Den kupolformade skärmen är rep- och vattentålig. Den lovar upp till 24 timmars batteritid och är kompatibel med Android 8 och nyare enheter. Än så länge är det dock osäkert om klockan kommer till Sverige.

ANNONS
ANNONS

Elgiganten och Telia partners

För den som vill titta närmare på telefonerna ska dock bege sig till Elgiganten och Telia, som förutom Google Store blir officiella partners.

“Pixel 7 och 7 Pro är spektakulära produkter. I tillägg får kunderna mycket för pengarna när man köper en av dessa telefoner. Att Pixel blir tillgängligt nu visar på att det finns en stark efterfrågan i Sverige”, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Pixel watch Googles nya smartklocka Pixel Watch. (Foto: Google)

 

Läs även: Google lanserar ny efterlängtad hårdvara

Läs även: Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro redo att släppas

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.