Dagens PS

Google lanserar ny efterlängtad hårdvara

Google
Google lanserar mycket ny hårdvara i år. Foto: TT
Annika Wihlborg
Annika Wihlborg
Uppdaterad: 12 maj 2022Publicerad: 12 maj 2022

Vi har tagit en första titt på Pixel Watch, detaljer om Pixel 6A och Pixel Buds Pro och en titt på Pixel 7-serien.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Varje vår visar Google upp ny hårdvara vid sitt årliga programvaruevenemang, Google I/O. På årets utvecklarkonferens stjäl hårdvaran showen tack vare ett antal efterlängtade produktlanseringar, från Pixel 6A och Pixel Buds Pro till Pixel Watch, Pixel 7 och Pixel 7 Pro, och till och med en glimt av en Pixel Tablet, det finns många godsaker.

Ingen av dessa enheter lanseras omedelbart, men du behöver inte vänta länge för att få tag på dem, enligt Wired. 

Rund Pixel Watch

Det har ryktats om Pixel Watch sedan Google började tillverka Pixel-telefoner 2016, troligen redan innan det när Google initialt lanserade sitt specialiserade operativsystem för smarta klockor.

Till skillnad från Apple Watch är den rund. Det finns en taktil krona och den använder återvunnet rostfritt stål för ramen. Den har också utbytbara band, ungefär som Apples smartwatch.

Googles senaste telefon i A-serien – budgetalternativet till flaggskeppet Pixel – kommer att heta Pixel 6A och den kommer att kosta 449 $ när den börjar säljas i juli. Till skillnad från sina föregångare, som använder en Qualcomm-processor i mellanklassen för att hålla nere kostnaderna, drivs Pixel 6A av Googles Tensor-chip, samma processor inuti de avancerade Pixel 6 och Pixel 6 Pro.

Nya trådlösa hörsnäckor

I hälarna på förra årets Pixel Buds A-serie kommer ytterligare ett par trådlösa hörsnäckor: Pixel Buds Pro. Dessa har samma design som A-serien, men Google har lagt till aktiv brusreducering och ett transparensläge för att släppa in omgivningsljud, som båda drivs av ett nytt anpassat sex-kärnigt ljud chip.

ANNONS

Flaggskeppsmobiler lanseras i höst

Parallellt med Pixel Watch-lanseringen i höst kommer Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Dessa nyheter var väntade, eftersom Google tenderar att lansera sina flaggskeppsmobiler i oktober. Men i stället för att låta rykten och läckor stjäla åskan inför höstdebuten valde Google att visa upp hur dessa enheter ser ut. Den svarta kamerastången har nu en återvunnen aluminiumfinish.

Den enda andra detaljen vi känner till om Pixel 7 är att den kommer att drivas av “nästa generationens Tensor”-chip, som kommer att lägga till förbättringar av talbearbetning, fotografering, videografi och säkerhet.

Läs mer: Nyhetssajter får betalt av Google

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS