Dagens PS

Inga tv-spel för Ryssland – Sony och Nintendo lämnar

tv-spel Ryssland
Sony Playstation lämnar Ryssland. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 10 mars 2022Publicerad: 10 mars 2022

Sony och Nintendo meddelar att de lämnar Ryssland, som nu blir utan tv-spel efter att Microsoft också lämnade i förra veckan.

ANNONS
ANNONS

En representant för japanska Sonys avdelning för tv-spel, som tillverkar den populära konsolen Playstation, meddelar att företaget stängt ner all försäljning av konsoler och mjukvara i Ryssland. PlayStation Store kommer inte heller vara tillgängligt i landet längre, rapporterar CNBC.

“Sony Interactive Entertainment (SIE) ansluter sig till det globala samfundet för att uppmana till fred i Ukraina”, säger företaget i ett uttalande.

I ett separat uttalande meddelar Nintendo att de också avbryter alla leveranser till Ryssland “för överskådlig framtid” med hänvisning till “avsevärd volatilitet kring logistiken för frakt och distribution av fysiska varor.”

Beskeden följer andra i tv-spelsbranschen, Microsoft som är tillverkare av Xbox meddelade i fredags sin reträtt från Ryssland. Alla de stora tillverkarna av tv-spelskonsoler har därmed lämnat landet. Även stora spelutvecklare som Electronic Arts, CD Projekt och Epic Games har meddelat sin bojkott av landet.

Beslutet från Sony är det som drabbar Ryssland mest, då de dominerar tv-spelsmarknaden i landet.

“PlayStation har den största installerade basen, så om ett företag på konsolsidan har ett särskilt svårt val ur en rent ekonomisk synvinkel är det Sony”, säger Lewis Ward, chef för spel på forskningsbolaget IDC till CNBC.

Läs även: Bolag kör bojkott mot Ryssland

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS