Dagens PS

Handelsexpert leder satsning på spelbaserad utbildning

Spelbaserad utbildning
Johan Marcus. (Foto: Press)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 19 apr. 2022Publicerad: 19 apr. 2022

Det norska bolaget Attensi ska ta spelbaserade utbildningssimuleringar till Sverige. Leder satsningen gör Johan Marcus, tidigare vd på svensk-amerikanska handelskamrarna SACC-USA i Washington D.C.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Jag har på nära håll sett hur Attensis gamingbaserade utbildningar hjälper företag över hela världen att åstadkomma avgörande positionsförflyttningar inom centrala områden som försäljning, kultur, ledarskap, och processförändringar. Detta har gjort ett stort intryck på mig och jag se nu fram emot att etablera Attensi i Sverige”, säger Johan Marcus i ett pressmeddelande.

Han leder etableringen av det norska bolaget i Sverige. Johan Marcus kommer närmast från vd-posten på svensk-amerikanska handelskamrarna SACC-USA i Washington D.C och har innan dess haft ledande befattningar på bland annat på Svensk Handel, Posten och Business Sweden.

Attensi har 200 medarbetare och kunder i över 140 länder, skriver bolaget i sitt pressmeddelande. Kunderna är verksamma inom bland annat sjukvård, finans och detaljhandel. Företaget använder 3d-simuleringar och VR för att skapa utbildningar i realistiska miljöer och arbetssituationer som ofta innehåller mänskliga möten samt övningar i att använda företagens processer och system

“Jag ser ett paradigmskifte inom utbildningsväsendet där traditionell klassrumsundervisning, video-utbildningar och e-learning ersätts av spelbaserade simuleringsutbildningar i autentiska miljöer. Denna långsiktiga trend stärks av att dagens ungdomar som befinner sig eller ska ut på arbetsmarknaden är uppvuxna och väl förtrogna med detta format”, säger Johan Marcus.

Läs även: Svenska handelsexperten om USA-valet: Biden vinner

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS