Dagens PS

Stora Enso prisas – bäst på hållbarhet på börsen

Stora Enso hållbarhet
Stora Enso utses till bäst på hållbarhet på börsen. (Foto: Stora Enso)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 27 okt. 2021Publicerad: 27 okt. 2021

Stora Enso får en utmärkelse som bäst på hållbarhet på börsen av Lunds Universitet i samarbete med Di och Aktuell hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Den svensk-finska skogskoncernen Stora Enso får utmärkelsen bäst på hållbarhet på börsen för fjärde året i rad.

Rankingen är ett samarbete mellan Lunds Universitet och tidningarna Dagens industri och Aktuell Hållbarhet. I den rådgivande kommittén sitter också representanter för myndigheterna Tillväxtverket och Sida. Rankningen består av en studie och analys av bolagens års-/hållbarhetsredovisningar samt hemsidor och en enkät.

“Det är verkligen ett erkännande att vi är långsiktiga i det vi jobbar med inom hållbarhet. Det är vår kärnaffär. Hela vår innovations- och produktagenda handlar om omställning mot klimatpositiv påverkan”, säger Annica Bresky, Stora Ensos vd, i en segerintervju hos Aktuell Hållbarhet.

“Målet var att sänka våra utsläpp med 30 procent till 2030. Det nådde vi redan i år. Så nu håller vi på att sätta nya mål”, säger hon.

Andraplatsen i rankingen går till bostadsutvecklaren Bonava och hygien- och hälsojätten Essity tar tredjeplatsen.

Men segern alltså till Stora Enso. Priset har delats ut fyra gånger, och bolaget har vunnit samtliga år. Stora Enso har annars på senare tid uppmärksammats när EU-kommissionen slagit till mot en misstänkt kartellbildning i skogsbranschen och gjorde blixttillslag hos Stora Enso i Helsingfors och hos branschkollegan Södra i Småland.

Stora Ensos aktie har tappat på börsen i år, minus 7,7 procent efter ett rejält tapp i september.

Läs även: Blixttillslag mot Stora Enso – misstänkt kartellbildning

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS