Dagens PS

Klimatinvesteringar skjuter i höjden

klimatteknik
Allt fler investerare blickar mot gröna satsningar framöver. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 17 nov. 2022Publicerad: 17 nov. 2022

Det ser ljust ut för investeringar inom klimatteknik. Riskkapitalbranschen storsatsar på gröna projekt och allt fler investerare blickar mot ESG.

ANNONS
ANNONS

Klimatteknik är hett. Hittills i år har riskkapitalinvesteringar storsatsat på bolag som håller på med klimatteknik, och det är inga småsummor vi pratar om utan hela 50 000 miljarder dollar globalt. Det visar en ny rapport som PwC ligger bakom, skriver Affärsvärlden. 

Startups får allt mer pengar

Numera får startups allt mer pengar inom klimatsatsningarna, menar David Ringmar, ansvarig för ESG-rådgivning inom PwC Sverige.

”Vi har tittat på de sektorer som står för 85 procent av utsläppen och jämfört med startup-bolag som har lösningar för den sortens utmaningar. Förra året fick de här startup-bolagen 39 procent av de totala investeringarna inom klimatteknik. Nu i år har den här andelen glädjande nog ökat till 52 procent”.

Allt fler blickar mot ESG

De närmaste åren ser generellt ljust ut för gröna investeringar, där allt fler bolag blickar mot ESG. Rapporten visar dock trots kriget i Ukraina, en skenande ränta och inflation, att åtta av tio investerare tänker lägga sina pengar på segmentet.

Hittills har pengarna mestadels gått till teknik som satsar på infångning och lagring av koldioxid medan projekt som blickar mot matsvinn och solenergi halkar efter.

Läs även: Flytande gas håller ljuset tänt i Europa – köar vid kusten

ANNONS

Läs även: Storbanken satsar på ESG-projekt – fördubblar intäkter

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS