Dagens PS

Analytiker: Var försiktig med investeringar i förnybart

Förnybart
DNB-analytikern Helene Kvilhaug Brøndbo manar till försiktighet kring förnybart. (Foto: TT och DNB)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 24 juli 2023Publicerad: 24 juli 2023

Investeringar i en grön framtid och förnybart är en solklar satsning – eller? DNB-analytikern Helene Kvilhaug Brøndbo manar till försiktighet kring hela sektorn.

ANNONS
ANNONS

I en artikel i den norska tidningen Finansavisen berättar DNB-analytikern Helene Kvilhaug Brøndbo varför hon är skeptisk till förnybara investeringar just nu.

“Med fortsatt höga räntor och stora fall i forwardpriserna på ström så manar vi till försiktighet med tanke på investeringar i förnybarsektorn som helhet”, säger hon.

Det betyder dock inte ett totalstopp för tips från DNB:s analytiker i sektorn. Hon tipsar bland annat om de norska bolagen Hexagon Composites och Hexagon Purus.

“Även om många förnybara bolag prissätts för högt, ser vi flera goda köpmöjligheter”, säger DNB-analytikern till Finansavisen.

Tillväxt redan inprisat i förnybart

På frågan vilka aktier man bör undvika svarar hon:

“Jag anser särskilt att man ska hålla sig borta från kapitaltunga företag där mycket tillväxt redan är inprisad, som Ørsted och Scatec”.

“Ett potentiellt stagflationsscenario kommer att resultera i fortsatt höga räntor i kombination med eventuellt lägre efterfrågan på förnybar energi och ‘cleantech'”, säger DNB-analytikern Helene Kvilhaug Brøndbo.

ANNONS

Läs även: Svenskarna har för roligt – driver på inflationen (Dagens PS)

Läs även: Fisk med höga cesiumnivåer vid Fukushima (Dagens PS)

Läs även: Storföretagen bakom gröna innovationer (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS