Google och Sonos fortsätter striden om patent. Förra veckan går Google segrande ur en tvist, och nu är det alltså dags för nästa.

ANNONS

Patentbråket mellan Google och Sonos är inget nytt. I flera år har de två jättarna slagits i amerikansk domstol, och det ser inte ut att lugna ned sig. I förra veckan fick Google rätt i en tvist om patent som handlar om att flytta över köade spellistor, berättar Bloomberg. Tidigare i år får Sonos rätten på sin sida i ett annat patentmål, enligt Techcrunch.

Nu stämmer Google Sonos för två patentintrång. Dels gäller det en av Sonos ljudspelare, som enligt Googles stämningsansökan inkräktar på tre av företagets patent. Den andra stämningen handlar om fyra olika patent, och striden om royalties för olika teknologier blir nu ännu mer infekterad, skriver Bloomberg.

Intrång på sju patent

Alla de sju patenten striden rör handlar om röstkommandon. De Sonos-produkter som berörs är Sonos Arc, Beam, One, Roam och Move.

”I stället för att tävla med innovation och produktkvalitet har Sonos bestämt sig för att ta striden till rättssalen, och dra i gång en aggressiv och missvisande kampanj mot våra produkter på bekostnad av våra gemensamma kunder”, säger José Castañeda, talesperson för Google till TechCrunch.

Google söker importförbud

”Vi föredrar innovation framför rättstvister men deras handlingar ger oss inget val förutom att försvara vår teknologi och utmana Sonos uppenbara intrång på våra patent”, fortsätter Castañeda.

Google tänker också ta saken till USA:s International Trade Comission, enligt Castañeda. Målet är att få till ett importförbud för alla produkter som visar sig bryta mot de patent företaget har i landet. Får sökjätten igenom ett importförbud kommer det att kosta Sonos enorma summor.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Apple vill ta över allt i din bil med nya Carplay [Dagens PS]

Läs även: Googles vd: Effektiviteten på företaget är för låg [Dagens PS]