I ett försök att förbättra effektiviteten och medarbetarnas fokus i den osäkra ekonomiska situationen lanserar Google en ny satsning kallad Simplicity Sprint.

ANNONS

Vid Googles veckovisa personalmöte, där mer än 170 000 heltidsanställda deltar, uttryckte förra onsdagen anställda oro över uppsägningar och enligt deltagare i mötet och intern information som CNBC tagit del av, bad bolagets vd Sundar Pichai de anställda om input, rapporterar CNBC.

Sundar Pichai sade under mötet att Googles produktivitet är inte vad den borde vara. Han inledde mötet med att säga att han ville ge lite sammanhang efter Googles resultat för andra kvartalet, och be om medarbetarnas hjälp. Han sade vidare att det är uppenbart att vi framöver står inför en utmanande makromiljö med mer osäkerhet, det skriver CNBC.

Bad de anställda hjälpa till

Googles vd sade att det finns verkliga farhågor om att Googles produktivitet som helhet inte är där den behöver vara för det antal anställda bolaget har, och bad de anställda hjälpa till att skapa en kultur som är mer uppdragsfokuserad, mer fokuserad på bolagets produkter och mer kundfokuserad.

”Vi bör tänka på hur vi kan minimera distraktioner och verkligen höja ribban för både produktexcellens och produktivitet”, sade han, skriver CNBC.

Svagare resultat än väntat

Googles kvartalsrapport för årets andra kvartal visar ett svagare resultat och lägre intäkter än väntat för andra kvartalet i rad. Under kvartalet minskade intäktstillväxten till 13 procent, från 62 procent ett år tidigare.

Googles CFO Ruth Porat sade att hon förväntar sig att några av bolagets utmaningar kommer fortsätta på kort sikt. Nyligen tillkännagav Sundar Pichai att Google ska minska takten för anställningar och investeringar fram till 2023, och uppmanade anställda att arbeta snabbare och hungrigare.

Idéer för snabbare produktutveckling

Vid onsdagens personalmöte sade Sundar Pichai att han verkligen vill ha de anställdas hjälp och i det syftet introducerar bolaget nu ett initiativ kallat Simplicity Sprint, för att crowdsourca idéer för snabbare produktutveckling.

ANNONS
ANNONS

Termen sprint används ofta inom mjukvaruutveckling och tekniska startups för att beteckna korta, fokuserade steg mot ett gemensamt mål. Google öppnar nu upp för anställda att dela sina idéer till och med den 15 augusti.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Har techjättarna nått toppen? [Dagens PS]