Spelutvecklaren Paradox byter vd med omedelbar verkan – då rusar aktien på beskedet att storägaren Fredrik Wester återvänder till sin tidigare roll. 

ANNONS

Den svenska spelutvecklaren Paradox Interactive berättade under onsdagskvällen att vd:n Ebba Ljungerud lämnar med omedelbar verkan och ersätts av störste ägaren Fredrik Wester, som återvänder till vd-posten som han lämnade 2018.

I ett pressmeddelande förklaras vd-skiftet med att Ebba Ljungerud haft ”olika uppfattning om bolagets strategi framåt”. Fredrik Wester avgår samtidigt som styrelseordförande och ersätts av Håkan Sjunnesson, tidigare vice styrelseordförande.

”Ebba har gjort ett fantastiskt arbete som vd för Paradox Interactive. Under hennes ledarskap har organisationen, basen av lojala spelare och våra spelprojekt stärkts och växt vilket ger bolaget goda förutsättningar för tillväxt under lång tid framåt. Vi beklagar att hon valt att avgå men önskar henne all lycka till i framtida åtaganden”, säger Håkan Sjunnesson i en kommentar.

Fredrik Wester har arbetat på Paradox sedan 2003, och blev storägare året därpå. Han ledde framgångsrikt bolaget som vd fram tills 2018, och var med och börsnoterade bolaget 2016. Mellan 2018 och nu har han varit styrelseordförande.

Beskedet togs väl emot på aktiemarknaden, Paradox aktie var efter en dryg timmes handel på torsdagen upp 15 procent.

Aktien har tidigare gått starkt under flera år men sedan toppen under hösten 2020 har den halverats, skriver Breakit.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Paradox-miljardären hoppar av Bulletin

Läs mer: Paradox aktie dyker efter rapportflopp