Paradox-miljardären Fredrik Wester har hoppat av medieprojektet Bulletin. ”Vi delade inte uppfattning om hur ett bolag bör drivas”, skriver han till Breakit.

Den nystartade mediesajten har varit i rejält blåsväder med stora offentliga bråk mellan ägare och redaktion. Nyligen hoppade chefredaktören Ivar Arpi och ett antal av de tyngsta profilerna av projektet.

”Majoritetsägarna Pontus Tholin, som även är styrelseledamot och vd, och Tino Sanandaji har, ihop med styrelseordförande Atta Tarki, gång på gång visat att de inte respekterar grundlagens mening om vad ansvarigt utgivarskap innebär. Den redaktionella integriteten respekteras inte”, skrev Arpi med flera i ett uttalande när de lämnade sajten.

Nu drar också investerarna åt sig öronen. En av de mer profilerade investerarna var Paradox-grundaren Fredrik Wester som tillsammans med sin fru satsade på tidningen. Men det är det slut med nu. Till sajten Breakit skriver Wester:

“Min fru och jag bjöds in till att investera i Bulletin i December 2020 då vi blev presenterade med visionen att skapa en svensk Wall Street Journal. Ganska snart, i början av februari, stod det klart för oss att vi inte delade uppfattning med huvudägarna om hur ett bolag bör drivas och bad därför om att bli utköpta, en transaktion som blev klar nu i veckan. Vi är nu inte längre delägare i Bulletin och är inte heller associerade på något annat sätt”.

På frågan från Breakit om vad Paradox-miljardären får för sina aktier i Bulletin skriver Fredrik Wester att han är “nöjd med dealen som helhet”.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: ”Ett historiskt tronskifte” – vd:n lämnar stolen – Dagens PS