Nedskärningarna på plattformen Meta fortsätter att skörda offer. Redan den här veckan väntas tusentals av Metas medarbetare få gå. Detta trots lugnande löften från bolagets vd Mark Zuckerberg vid årsskiftet.

ANNONS

”Ett år av effektivitet” med ”uppsägningar som en sista utväg”.

Det var vad Metas vd Mark Zuckerberg lät göra gällande inför 2023. Med det budskapet syftade han främst till att se över mindre gynnsamma projekt i bolaget och korta ned alla beslutsled, för att undvika ytterligare massuppsägningar och nedskärningar likt dem vi såg i november 2022.

Fler uppsägningar på Meta

Enligt en rapport som publicerades på Bloomberg under måndagskvällen, ser det dock ut att blåsa upp till storm på personalfronten igen.

Det betyder att tusentals medarbetare hänger löst och kan komma att sägas upp redan den här veckan, erfar CNBC. 

Ett nederlag som givetvis utmanar den redan sargade techjätten, som tidigare meddelat att deras kostnader och utgifter ökat, allt medan den totala försäljningen sjunkit.

Tuff konkurrens

Som tillägg till det möter bolaget allt jämt hård konkurrens på den digitala marknaden från bland andra TikTok och Apple, skriver CNBC.  Det hindrar dock inte att bolaget fortsätter sin storsatsning på Zuckerbergs skötebarn Metaverse.

I skrivande stund har talespersoner på Meta avböjt att kommentera uppsägningarna till CNBC.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Relaterade artiklar:

Metas problem: ”Zuckerberg skär inte ner tillräckligt snabbt” [Dagens PS]

Stämmer Meta – fick PTSD av jobbet [Dagens PS]