Snart kan räddningstjänst och militär se ut som superhjältar. Med en jetsuit som får användaren att likna Iron Man och kan komma upp i 800 kilometer i timmen är framtiden definitivt här.

ANNONS

Dagens PS har tidigare skrivit om den flygande motorcykeln som bland annat riktar sig till räddningstjänst och militär. Nu kommer en jetpack-variant på samma tema.

Gravity Industries presenterar Jetsuit, en liten jetmotor på ryggen och två mindre på armarna. Perfekt för militär användning, säger Robert Browning från Gravity, enligt Robb Report.

Styr med armarna

Även om den är högljudd är den kompakt och lättmanövrerad. Räddningstjänst kan också ha nytta av uppfinningen. Jetmotorn på ryggen ger den största lyftkraften. De mindre motorerna styr man med genom att flytta armarna.

Räddningstjänst sparar tid

Vid ett test i Storbritannien flög Browning till en fiktiv nödställd bergsklättrare på fem minuter. Att gå samma sträcka i tuff terräng tar en och en halv timme för räddningstjänst. Och då höll han blygsamma knappa 50 kilometer i timmen, berättar Robb Report.

Skillnaderna med tidigare varianter av jetpack är små. Det handlar mer om förbättringar. Motorerna är kraftfullare och startar snabbare.

Testa för 36 500 kronor

”Det här utvecklades ur ren upptäckarglädje – skulle det inte vara kul om du kunde flyga så här?”, säger Robert Browning som skapat Jetsuit till Robb Report. ”Ingen affärsidé alls. Uppfinningsrikedom möter fantastisk teknik och lägger till lite superhjälte”.

På Goodwood, i södra England, kan vem som helst flyga med Brownings Jetsuit. Det kostar 3 500 dollar (drygt 35 600 kronor kronor) för en halv dag med tre flygningar. En heldag med åtta träningsrundor går lös på 8 500 dollar (drygt 86 500 kronor).

”När du vet vad du gör går det utan ansträngning”, säger Robert Browning till Robb Report.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Svenska Zipforce elektrifierar cyklar med världens lättaste kit [Dagens PS]

Läs även: Tidigare ratade superplanet flyger igen när resandet ökar [Dagens PS]