En bot på twitter spårar det flygplan som tillhör Elon Musk. Det har lett till bråk mellan Tesla- och Space-X-vd:n och en 19-årig student.

ANNONS

Jack Sweeney, 19, student som går första året på University of Central Florida, kontaktades av Tesla- och SpaceX-grundaren Elon Musk som erbjöd honom 5 000 dollar för att plocka ner en bot på twitter som spårar världens rikaste mans privata flygplan. Musk ser twitterbotten “Elon Musk’s Jet” som spårar hans plan som en säkerhetsrisk, uppger Sweeney att Tesla vd:n sagt.

”Jag visste att han hade ett plan, du vet, som ett fan av SpaceX och Tesla-grejer. Jag trodde att Elon Musks Jet-bot skulle avslöja vart han är på väg och vilka affärer han gör”, säger Sweeney enligt Bloomberg.

Läs mer om det senaste i teknikvärlden.
Håll dig uppdaterad enkelt genom vår kostnadsfria nyhetstjänst!

”Verkar som han är riktigt arg”

Studenten sa nej när Musk hörde av sig – och kom med ett motbud på 50 000 dollar, pengar som han ville använda till att betala för college eller köpa en Tesla Model 3. En praktikplats hade också varit tillräckligt, enligt studenten. Musk, som är god för 242 miljarder dollar, ska då ha blivit förbannad och blockerat Jack Sweeney på alla sociala medier.

”Mängden tid och ansträngning jag lagt ner på det är coolt – 5K räcker inte för att släppa taget”, säger studenten till Bloomberg.

”Du vet, det är lite konstigt, han vill ha ner den och verkar som om han är riktigt arg”, säger Sweeney, som berättar att han startade botten i juni 2020, när han fortfarande gick i highschool.

Vill spåra fler flygplan än Elon Musks

Han hoppas att Elon Musk ska höra av sig igen och förhandla, men filar samtidigt vidare på sin idé och har startat ett företag, med namnet Ground Control. Planen är att spåra fler plan, som exempelvis andra miljardärer som Bill Gates och Jeff Bezos privatjet.

”Företag inom flygspårning har miljoner i intäkter per år. Bara en liten del av vad de gör skulle vara bra intäkter för mig”, säger Sweeney.

ANNONS
ANNONS

I Bloombergs text varnas han dock för att det kan finnas risker kring att försöka tjäna pengar på flygdata.

”Cowboydagarna med att skrapa data och sälja det för hundratusentals dollar är för länge sedan förbi. Du kan inte bara mjölka ut det så mycket du kan eftersom det kan finnas juridiska problem också”, säger Colby Howard, ordförande för Paragon Intel, som jobbar med företagsinformation för flyg med produkten JetTrack.

Läs även: Elon Musk bor på bara 37 kvadratmeter [Dagens PS]