Världens tredje rikaste person, den excentriska Tesla-ägaren Elon Musk, har sålt alla sina lyxvillor och flyttat in i ett uppfällbart hus på 37 kvadratmeter som kostar 400 000 kronor. 

ANNONS

Han är god för 165,9 miljarder dollar, motsvarande över 1 400 miljarder svenska kronor. Men Elon Musks nya hem kostar mindre än en Tesla-bil från företaget han själv byggt upp.

Tesla- och SpaceX-vd:n har flyttat in i ett 37 kvadratmeter stort hus bredvid SpaceX fabrik i Starbase, Texas, skriver sajten Teslarati. Huset ska vara av typen Boxabl Casita, som är uppfällbart och byggt i fabriker för att vara så billigt som möjligt och kunna monteras på platsen där det ska stå. Huset är gjort av betongpaneler och stål. Hela huset kan transporteras i släp av en Tesla Model X.

Flyttade in förra året

Han verkar ha bott där sedan 2020 enligt sajten Teslarati, då Boxabl publicerade en video från en enhet som företaget just byggde i Boca Chica, Texas.

”Videon var marknadsföringsmässig och företaget lyfte fram fördelarna med att bygga hem i en produktionslinje. I slutet av klippet noterade dock Boxabl att huset i videon byggdes för en mycket speciell klient i Boca Chica – en som föredrog att ha en Falcon 9-affisch på enhetens dörr”, skriver Teslarati.

Nu tror sajten alltså att den speciella klienten var Elon Musk. Boxabl håller dessutom på att utveckla sitt koncept till att kunna fungera som bostäder åt astronauter på Mars, enligt Teslarati.

Har råd med tre miljoner hus

Skulle Elon Musk lägga hela sin förmögenhet på att köpa fler hus av samma modell som sitt eget nya hem så har han råd med fler än 3 miljoner hus. Teslagrundaren sålde sina sista lyxvillor i Kalifornien tidigare i år och har sagt att han ska göra sig av med ”nästan alla fysiska tillgångar”, skriver Vanity Fair.

Läs mer: Elon Musk betalar löjligt lite skatt

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Starlink: Bredband från Elon Musk – till hela jorden

Obs: Artikeln publicerades för första gången i juni 2021.