Dagens PS

Därför lockar teknikdipp till köp

teknikdipp
Trots att teknikmarkanden rasar är intresset fortsatt stor från dess investerare. (Bild: Unsplash)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 12 maj 2022Publicerad: 12 maj 2022

En tillfällig teknikdipp kan tolkas som en köpmöjlighet. Det visar en sammanställning över investeringsbeteende som gjorts av det amerikanska börsmäkleriföretaget TD Ameritrades, skriver CNBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I ett läge då världens största teknikföretag förlorat mer än 1 miljard dollar i värde tycks dess investerare ta motgångarna med ro. Den slutsatsen drar börsmäklerifirman TD Ameritrades utifrån ett så kallat Investor Movement Index, som de baserat på sina investerares köpbeteenden. En sammanställning som visar att investerare fortsatt satsar på teknik marknadens turbulens till trots.

Teknikdipp inbjuder till köp

En del investerare tycks även se turbulensen på teknikmarknaden som en köpmöjlighet, menar AJ Kahling, , chef för internationell utbildning på företaget.

“Våra indikatorer, TD Ameritrade , kom precis ut i morse och indikerar verkligen att detaljhandlarna fortsätter att köpa dippen,” säger Kahling till CNBC. 

Något som enligt Kahling visar på att investerare tror på teknik och anser det vara ett starkt köp, trots att siffrorna på marknaden säger något helt annat.

Ras bland teknikjättar

Vid gårdagens stängning hade det tekniktunga Nasdaq Composite på Wall Street rasat med mer än 27 procent totalt i år. Liknande eller ännu högre siffror har uppnåtts i Asien, där Hang Seng Tech-indexet i Hongkong har fallit med mer än 29 procent skriver CNBC.

En nedgång som Kahling tror lockar vissa investerare som nu passar på att “fynda”, sedan priserna sjunkit till nivåer som inte setts sedan oktober 2020.

ANNONS

Enligt Investor Movement Index har D Ameritrades kunder bland annat satsat på Taiwan Semiconductor Manufacturing Company och det amerikanska mjukvaruföretaget Adobe, men den övergripande kundbasen i USA inklusive Singapore har också investerat också i Twitter, NVIDIA och AMD. Intresset för teknikköp är således fortsatt stort, enligt Kahling.

Läs även: Google lanserar ny efterlängtad hårdvara

Läs även: En liten ljusglimt i inflationsmörkret

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS