En tillfällig teknikdipp kan tolkas som en köpmöjlighet. Det visar en sammanställning över investeringsbeteende som gjorts av det amerikanska börsmäkleriföretaget TD Ameritrades, skriver CNBC.

ANNONS

I ett läge då världens största teknikföretag förlorat mer än 1 miljard dollar i värde tycks dess investerare ta motgångarna med ro. Den slutsatsen drar börsmäklerifirman TD Ameritrades utifrån ett så kallat Investor Movement Index, som de baserat på sina investerares köpbeteenden. En sammanställning som visar att investerare fortsatt satsar på teknik marknadens turbulens till trots.

Teknikdipp inbjuder till köp

En del investerare tycks även se turbulensen på teknikmarknaden som en köpmöjlighet, menar AJ Kahling, , chef för internationell utbildning på företaget.

”Våra indikatorer, TD Ameritrade [Investor Movement Index], kom precis ut i morse och indikerar verkligen att detaljhandlarna fortsätter att köpa dippen,” säger Kahling till CNBC. 

Något som enligt Kahling visar på att investerare tror på teknik och anser det vara ett starkt köp, trots att siffrorna på marknaden säger något helt annat.

Ras bland teknikjättar

Vid gårdagens stängning hade det tekniktunga Nasdaq Composite på Wall Street rasat med mer än 27 procent totalt i år. Liknande eller ännu högre siffror har uppnåtts i Asien, där Hang Seng Tech-indexet i Hongkong har fallit med mer än 29 procent skriver CNBC.

En nedgång som Kahling tror lockar vissa investerare som nu passar på att ”fynda”, sedan priserna sjunkit till nivåer som inte setts sedan oktober 2020.

Enligt Investor Movement Index har D Ameritrades kunder bland annat satsat på Taiwan Semiconductor Manufacturing Company och det amerikanska mjukvaruföretaget Adobe, men den övergripande kundbasen i USA inklusive Singapore har också investerat också i Twitter, NVIDIA och AMD. Intresset för teknikköp är således fortsatt stort, enligt Kahling.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Google lanserar ny efterlängtad hårdvara[Dagens PS]

Läs även: En liten ljusglimt i inflationsmörkret [Dagens PS]