HR-techbolaget Benifys tillväxt har avstannat och det verkar som en börsnotering av bolaget ligger långt borta. 

ANNONS

Benify hjälper företag genom att samla och synliggöra kompensationserbjudanden och förmåner i sin plattform. På några av Sveriges största bolag kan de anställda kolla sin senaste lönespecifikation via Benifys plattform, köpa ett gymkort eller boka en synundersökning, det skriver Breakit.

År 2020 omsatte Benify en halv miljard kronor och det har spekulerats i att bolaget är på väg mot en notering. Bolagets huvudägare är det europeiska riskkapitalbolaget Vitruvian, och de har än så länge inte kommenterat spekulationerna.

Vitruvian, som äger 70 procent och Benifys grundare Markus KullendorffAnders Nyberg och Åke Lundén som tillsammans kontrollerade 23 procent av bolaget, gjorde 2019 en del-exit i form av återköp av aktier och fick ut nästan 600 miljoner kronor. Samtidigt fick bolaget en skuld på motsvarande summa.

Mellan 2019 och 2020 låg Benifys tillväxttakt på 10 procent och 2021 låg den på 7 procent, men nu växer inte bolaget i samma takt som tidigare. Benifys vd Joakim Alm skriver till Breakit att bolaget för närvarande inte har några planer på börsnotering.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Många teknikbolag rasar i värdering [Dagens PS]