Dagens PS

Stor otrohetssajt hackad - 412 miljoner konton röjda

I stort sett alla konton på amerikanska sex- och swingersnätverket Adult Friend Finders har blottats in en massiv hackerattack. (Foto: TT / Wikimedia Commons). Obs! Bilden är ett montage.
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 14 nov. 2016Publicerad: 14 nov. 2016

2016 har varit ett framgångsrikt år för världens hackare. Dagens PS har tidigare skrivit om att jättar som mjukvaruföretaget Oracle samt kinesiska e-handelsgiganten Alibaba utsatts.

ANNONS
ANNONS

Nu skakas sajten Adult Friend Finder, som beskrivs som ”världens största sex- och swingersnätverk”, och dess användare av en massiv hackerattack. Tillsammans med en handfull andra sajter inom Friend Finders nätverk ska uppgifter kopplade till sammanlagt 412 miljoner konton ha läckt, uppger sajten ZDNet. Intrånget ska till och med ha kommit över känslig information från konton som raderats någon gång under sexnätverkets 20-åriga historia.

Attacken kom strax efter att en säkerhetsexpert som går under pseudonymet ”Revolver” uppmärksammade en säkerhetslucka på Adultfriendfinder.com som enligt honom skulle kunna användas för att köra skadlig kod på sajten.

ZDNet, som har genomfört en ”grundlig analys” av datan som läckt, kan konstatera att den inte innehåller känslig information om personers sexuella preferenser eller om denna sökt ”utomäktenskaplig affärer”. Något som gjordes offentligt förra året när Adultfriendfinder hackades och omkring 4 miljoner konton äventyrades. Dock innehåller datan, som var så dåligt skyddad att sajten LeakedSources experter kunde hacka 99 procent av kontona, information om medlemmars användarnamn, lösenord, mejladress, webbläsarhistorik samt IP-adress, skriver ZDNet.

MISSA INTE: TV:n vidöppen för hackerattack  >

LÄS ÄVEN: Här är ”enklaste sättet” att skydda sig mot hackers  >

URSPRUNGSKÄLLAN: AdultFriendFinder network hack exposes 412 million accounts  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS