Nu står det klart att Apple satsar på amerikansk chiptillverkning genom halvledarbolaget Broadcom. Mångmiljardavtalet löper över flera år där tillverkningen sker i USA. 

ANNONS

Samtidigt som handelskriget mellan USA och Kina fortsätter gällande halvledare, så vill bolag som Apple trygga chiptillverkningen. Det står nu klart genom ett avtal med amerikanska halvledarbolaget Broadcom, skriver CNBC.

Apple ingår avtal med Broadcom

Det nya miljardavtalet med Broadcom är en del i de 430 miljarder dollar som Apple redan för två år sedan lovade att man ska skjuta in i den amerikanska ekonomin under en femårsperiod. Broadcom kommer framöver utveckla 5G-radiofrekvenskomponenter och chipkomponenter för trådlös uppkoppling, där tillverkningen alltså kommer ske i USA.

”Vi är glada över att kunna göra åtaganden som utnyttjar uppfinningsrikedomen, kreativiteten och den innovativa andan i amerikansk tillverkning”, uppger Apples vd Tim Cook.

Chiptillverkning – positiv nyhet för ingenjörer

Apple kommer genom den nya dealen med Broadcom kunna erbjuda nya jobb till ingenjörer och tekniker, i tillägg till de 1 100 tjänster som redan finns vid Broadcoms anläggning i Colorado.

Chiptillverkaren är redan en stor leverantör av trådlösa komponenter till Apple, där runt en femtedel av intäkterna kommer från iPhone-tillverkaren, berättar Reuters.

Att Broadcom och Apple närmar varandra ytterligare sågs som en bra nyhet på börsen under tisdagen, där aktien steg med 2,2 procent och slog rekord.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Apple begränsar anställdas användning av ChatGPT [Dagens PS]

Läs även: Apple slog förväntningarna – ökar på nya marknader [Dagens PS]