Villapriser föll i april med mer än tre procent i Storstockholm och Stormalmö. I Göteborgsområdet fortsatte de emellertid att stiga något, enligt siffror från SBAB.

ANNONS

Lägenhetspriserna faller svagt i Stockholm och Göteborg med omnejder, men ökar i Malmö, enligt SBAB och Boolis prisindex, som baserar sig på registrerade bostadsförsäljningar under förra månaden.

Det är villorna som står för det stora prisfallet – 3 procent i både Malmö och Stockholm med omnejd. I Storgöteborg ökar de bara med 0,1 procent, mer eller mindre ett stillastående värde, skriver SBAB i ett pressmeddelande.

Ingen räntefrossa trots villapriser

Lägenhetspriserna föll svagt i Storstockholm (-0,7 procent), Storgöteborg (-0,4 procent) och södra Sverige (-0,6 procent), medan de ökade svagt i Stormalmö (0,3 procent), Norra Sverige (0,5 procent) och Mellersta Sverige (0,1 procent), skriver SBAB i sitt pressmeddelande.

Ännu ser inte SBAB någon anledning att tro på en stor förändring i närtid.

”Även om villapriserna föll kraftigt i Storstockholm och Stormalmö syns ännu ingen räntefrossa på bostadsmarknaden som helhet. Säsongsrensat steg bostadspriserna svagt i april i Sverige”, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Experter: Dagens räntehöjning ”bara början” [Dagens PS]
Het bostadsmarknad börjar nu kylas ned [Dagens PS]