SvD varnar – sparkontot riskerar att vara allt annat än gratis och gör att sparräntan elimineras på grund av de höga avgifterna.

ANNONS

”Det är viktigt att känna till att om ett kontopaket har en avgift så kommer troligtvis avgiften ”äta upp” hela eller delar av den sparränta som man har sparat ihop under året”, säger Olivia Kanehorn, jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå, till tidningen och påminner om att du får betala 30 procent på intjänad ränta.

Många konsumenter uppges vara omedvetna om avgifterna som är kopplade till sparkontot och därför är uppmaningen att vara observant och granska villkoren för sparkontot noga.

Vill du fortsätta att ta del av de senaste nyheterna om privatekonomi? – Ta enkelt del av vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Premium är enligt SvD det dyraste sparkontot på marknaden just nu.

Det kostar 99 kronor i månaden. Sparräntan som erbjuds är 1,45 procent på insatta medel upp till 50 000 kronor.

ANNONS
ANNONS

När sparkapitalet överstiger 50 000 kronor gäller en rörlig ränta på 0,89 procent

Det är Rocker AB, som drivs av Erik Penser Bank och där Schibsted är delägare, som står bakom Premium-kontot.

”Om det bara hade varit ett sparkonto hade det inte varit lika fördelaktigt med avgiften, men hos oss får man ett helt paket med till exempel återbäring, finesser i appen och reseförsäkring”, säger Rockers kommunikationsansvariga Lina Lindahl i artikeln.

Kunderna betalar för ett paket, inte för att få hög ränta, resonerar hon.

Från expertisen är rekommendationen att fundera över om det inte kan vara värt att binda sparpengarna en tid för att få högre ränta, och samtidigt slippa onödiga avgifter.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Mer än dubbel skattesmäll hotar ISK-sparande [Dagens PS]

Läs vidare: Bankerna tänker inte höja din sparränta [Dagens PS]

Läs även: SBAB: Höjd inlåningsränta för sparare [Dagens PS]