Dagens PS

Uppror på myndigheten: ”Lappar i korridorerna”

Upprörda medarbetare sätter upp anonyma lappar i korridorerna på Ekobrottsmyndigheten
Upprörda medarbetare sätter upp anonyma lappar i korridorerna på Ekobrottsmyndigheten
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 19 maj 2017Publicerad: 19 maj 2017

”Personalen är så upprörd att det satts upp lappar i korridorerna om att processen är riggad /…/ En av de allvarligaste konflikterna på länge.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Så skriver Dagens Industri om det storbråk som just nu utspelar sig på den svenska Ekobrottsmyndigheten. Anonyma lappar med budskap som ”allt uppgjort i förväg?” har satts upp i kontorets lokaler och nu har fackförbunden kopplats in.

Bakgrunden är en utredning av ledningsgruppen genomförd av Sven Kihlgren, expert på Kronofogdemyndigheten. Den externa utredaren tycks ha skräddarsytt ett toppjobb åt sig själv, enligt tidningen, när han övertygade myndigheten att klyva tjänsten som verksamhetschef i två.

För Dagens Industri bedyrade Sven Kihlgren tidigare att han själv inte hade några egenintressen i jobbet som vissa menar var som gjutet för honom själv. Trots det har han nu skickat in en ansökan.

”Det är en utredning som är gjord, sedan är det väl upp till vem som helst att söka?”, säger han nu till tidningen.

En annan kritik som riktats mot hanteringen av omstruktureringen och avgående generaldirektör Eva Håkansson är att den nya tjänsten som utformats inte har åklagarerfarenhet som formell merit.

”Det här är nytt, vi har inte haft någonsin motsvarande tidigare”, säger Jonatan Meyer, företrädare på förbundet Saco-S på EBM.

Vem som tillsätts för den nya tjänsten är ännu inte bestämt.

MISSA INTE: Storbråk i börsbolaget: ”Den här karln måste ut”  >

ANNONS

LÄS ÄVEN: Näringslivet rasar mot astronomisk skattesmäll  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS