Erbjuder alla kunder 1,29 procents ränta – ”prutat och klart”.

ANNONS

Dagens Industri berättar att det nu är dags för nätbanken Avanzas och fintechbolaget Stabelos bolånesatsning.

Avanza erbjuder sedan tidigare bolån i privatbanken men nu ska alla kunder – oavsett inkomst – få möjlighet till bra bolånevillkor, är det tänkt.

”Ett antal utvalda kunder, som tidigare anmält sitt intresse, kommer att kunna teckna vårt nya bolån digitalt. Tillsammans med Stabelo erbjuder vi ett bolån där tremånadersräntan är 1,29 procent, prutat och klart”, säger Rikard Josefson, ny vd för Avanza Bank, till Di.

Kunderna kan ansöka nu men det är först efter nyår som behandlingen sker och ambitionen är att alltid erbjuda bättre snittränta än bankerna, deklarerar Rikard Josefsson, som räknar med snabb tillväxt.

”Vi tillåter belåning upp till 60 procent av bostadens marknadsvärde”, förklarar han i Di-artikeln där det framgår att kunden måste vara skriven på fastigheten eller lägenheten som belånas och att minsta belopp är en halv miljon.

ANNONS
ANNONS

Taket går vid 10 miljoner kronor.

Svenskt pensionskapital finansierar bolånen – vilket i förlängningen gynnar pensionärerna – och i Nederländerna har den här typen av bolån, enligt Rikard Josefson, tagit 20 procent av marknaden.