Snart blir det kanske något värt att ha sina pengar på ett sparkonto igen. SBAB höjer återigen sparräntan på sina privatkonton med 0,5 procentenheter. Det innebär är ränta på 2 procent. Även andra banker höjer räntan för sparkunder.

ANNONS

SBAB höjer nu sparräntan till 2 procent utan bindningstid. Den som är beredd att binda sitt sparkapital för en längre tid kan få ännu bättre utdelning hos andra banker. Det är ett resultat av den nya miljön med högre styrränta. Såväl flera storbanker som mindre utmanare erbjuder ett sådant koncept.

Sparräntan gör vanligt konto attraktivt

”Räntorna på bolån har fortsatt uppåt under hösten och allt talar för att den utvecklingen kommer att fortsätta framöver. Och när räntorna går upp så tycker vi att det är självklart att det ska löna sig att ha pengar på sparkonto”, säger Mikael Inglander, vd på SBAB, i ett pressmeddelande.

”Med det kostnadsläge vi har i samhället idag så är det dessutom många som har insett det viktiga i att ha en privatekonomisk buffert placerad tryggt och lättillgängligt.”

I samband med denna höjning av sparräntan för privatkunder höjer SBAB även inlåningsräntan för bostadsrättsföreningar och företag med 0,25 procentenheter.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

SBAB: Höjd inlåningsränta för sparare [Dagens PS]