Att köpa heminredning, kläder och annat på loppis, samt andra fiffiga lösningar för att undvika fullpris, blir bara mer och mer populärt. Den höga inflationen och ekonomin som stannar in är bidragande faktorer. I fjol slog Tradera säljrekord.

ANNONS

”Allt går att hitta på second hand” säger Sharon Berhane till Svenska Dagbladet. Hon tycker om att köpa heminredning och mode, men oavsett vad så köper hon det på auktion och loppis.

Snåljåp

”Jag har alltid varit lite snål” säger hon till tidningen.

Och det är hon inte ensam om. Efterfrågan stiger på allt från stavmixers till gardiner som säljs via sajter som Tradera och Facebook Marketplace, skriver SvD.

Finns på insta

Berhane driver ett instagramkonto med inriktning på att hitta billiga fynd, och antalet användare har ökat lavinartat, skriver tidningen.

”Alltid pirr i magen när man ser något man gillar och sen ser att det typ är gratis. 13kr!!!! Ahhh loppis va”, skrev hon som bildbeskrivning.

Man kan också hitta dyrare varor på exempelvis pantbanken, föreslår hon.

Och hon är inte ensam om att fynda på nätet. Även Tradera har berättat om att deras försäljning ökat. Tradera gjorde sitt bästa år någonsin under 2022 – med 11 miljoner föremål sålda under hela året.

Boomen har fått exempelvis Klarna att storsatsa på begagnade varor, vilket nättidningen E-handel rapporterade om tidigare i januari.

Läs mer om inflationen och ekonomin:

Intresserad av ekonomi och andra affärsnyheter? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Fler hyr barnkläder istället för att köpa [Dagens PS]

Företag som hyr ut festkläder faller som käglor [Dagens PS]

Konkurserna slår rekord – upp 75 procent 2023 [Dagens PS]