Tisdagskvällen blev en kavalkad av dåliga nyheter för det redan krisande svenskbolaget Eltel. DagensPS.se skrev tidigare under dagen att börsbolagets två högsta chefer, enligt Di, hade lurat in anställda och chefer i ett aktieprogram i höstas samtidigt som man själv dumpat sina aktier. Kort efter kom beskedet att Eltel vinstvarnar.

ANNONS

Och på kvällen kom fler dramatiska besked. Eltel presenterade årsredovisningen och släppte samtidigt en katastrofrapport för årets första kvartal som visar att bolaget går med brakförlust: minus 1,5 miljarder kronor. Samtidigt meddelade man – bland mycket annat – att en nyemission ska genomföras, att finanschefen lämnar samt att den tidigare vd:n Axel Hjärne polisanmäls efter misstankar om bokföringsbrott samt svindleri.

Men överraskningarna slutar inte där. På onsdagsmorgonen rapporterar Dagens Industri att styrelsen belönas med en ”tröstpeng” mitt i brinnande kris. Enligt tidningen föreslår valberedningen nu ett påslag i arvoden till medlemmarna på sammanlagt 1,2 miljoner kronor.

Argumentet?

”Tilläggsersättning på grund av extra arbetsbörda under kommande år”, framgår det i pressmeddelandet enligt Di.

MISSA INTE: Anställda i miljonfälla – chefer flyr krisbolaget [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Svenskbolag i kris – ägare: ”Vad i h-vete” [DagensPS.se] >