Skickade först ärendet till Kronofogden. Nu ligger det i Stockholms tingsrätt.

ANNONS

Dagens Juridik berättar nyheten om att Oscar Properties, där Oscar Engelbert är vd och grundare, inte skött sina ekonomiska åtaganden mot sin egen skatterådgivaren Skeppsbron Skatt, och att det sistnämnda bolaget därför driver ärendet i domstol.

Fordringarna, 663 000 kronor, uppges gå nästan ett år tillbaka i tiden och trots försök har skulden inte betalats.

”Vi förstår att ni har ansträngd likviditet men har via pressen konstaterat att andra rådgivare fått betalt”, har skatterådgivaren tidigare skrivit till Oscar Properties, dock utan framgång.

När svaret uteblev från den pressade lyx-bostadsutvecklaren har ärendet skickats vidare. Först till kronofogden och nu senast till Stockholms tingsrätt.

”Skeppsbron Skatt har tillhandahållit dessa tjänster mot löpande räkning. Gäldenären har inte betalat och det har framkommit att Oscar properties-koncernen har likviditetsproblem, varför bolaget sökt kontakt med bolaget i syfte att erhålla besked om när betalning kan erhållas för fakturerade belopp”, framgår det av en skrivelse i domstolen”, skriver Skeppsbron Skatt till domstolen i anslutning till kravet, enligt Dagens Juridik.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nitlott för hårt pressade lyxbyggarens vd [DagensPS.se] »