Ikeagrundarens tre söner har aldrig yppat hennes namn.

ANNONS

Det berättar författaren Bertil Torekull för Expressens Dina Pengar, som uppger att i Ingvar Kamprads dödsannons – som publicerades i Smålandsposten den 2 februari – finns alla tre sönerna med och deras familjer, men hans adoptivdotter från första äktenskapet – Annika Kihlbom, 59, finns inte med i annonsen där de efterlevande uttrycker sin sorg.

Hon medverkade heller inte på minnesstunderna och enligt Dina Pengar är det osäkert om hon kommer på begravningen.

Enligt Bertil Torekull hade Ingvar Kamprad bara positivt att säga om sin dotter; han var glad över henne.

Men hans tre söner, som Torekull exklusivt intervjuat, har däremot aldrig yttrat ett ord om henne.

”Hon ärver en fjärdedel av Ingvars privata förmögenhet. Det kan man aldrig komma ifrån. Hon är hans barn, de är fyra barn och så är det”, säger författaren Bertil Torekull, nära vän till Ingvar Kamprad och som beskrivs i artikeln som Kamprads levnadstecknare – Torekull ha skrivit boken ”Historien om Ikea”, där Ingvar Kamprads tre söner inte nämner Annika Kihlbom med en enda stavelse.

Men enligt Dina Pengar kunde hon ha styrt möbelimperiet i dag; det var tanken från pappa Ingvar och farfar Feodor, framgår det.

Att det gick som det gick orsakades sannolikt av en konflikt mellan Ingvar Kamprads och ex-hustrun Kerstin Wadling, enligt Bertil Torekull, som understryker att Ikeas stenrike skapare var ”en helt jäkla vanlig människa”.

ANNONS
ANNONS

Annika Kihlblom får nu vara med och dela på pappa Ingvars privata förmögenhet från Schweiz: 750 miljoner kronor.

När Ingvar Kamprad nu begravs i kretsen av de närmaste är frågan om den adopterade dottern är med, hon säger dock själv i en intervju med P4 Kronoberg – som refereras av Dina Pengar – att hon gärna närvarar om hon har ”möjlighet”.