Apples vd Tim Cook säger att den amerikanska techjätten kikar på främst fyra egenskaper i samband med anställningar.

ANNONS

”Det har varit en mycket bra formel för oss”, säger Cook enligt CNBC.

De egenskaper som Apple vill att jobbkandidaterna har är, i tur och ordning: förmågan att samarbeta, vara kreativ, nyfiken och besitta expertkunskaper inom vissa områden.

Det här berättade Tim Cook under ett besök på University of Neapel Federico II i Italien där han förklarade Apples framgång med bolagets kultur och vem som anställs.

Apple-anställda vittnar om en ”giftig” arbetskultur

Den som delar sin idé måste ha i åtanke att idén delas för att den ska växa och ”bli större och bättre”, sade Cook.

”Vi letar efter människor som tänker annorlunda – som kan titta på ett problem och inte fastna i dogmer om hur det problemet alltid har lösts.”

CNBC berättar samtidigt att Apple hoppade av Comparablys årliga lista över globala företag med den bästa arbetsplatskulturen.

Teckbjässen fick bara ett ”C” i betyg för sin kontorskultur och tappade mer än 20 placeringar i Glassdoors årliga rankning av USA:s bästa arbetsplatser, från plats 31 till 56:e plats.

Apple-personal har också vittnat om en dålig balans mellan arbete och privatliv, oregelbundna scheman och hög stress.

ANNONS
ANNONS

”Vi är och har alltid varit djupt engagerade i att skapa och upprätthålla en positiv och inkluderande arbetsplats”, säger Apple i ett uttalande om personalens larmrapporter om en ”giftig” arbetsmiljö till New York Times.

”Vi tar all oro på allvar och vi undersöker noggrant när en oro tas upp och av respekt för integriteten för alla inblandade individer diskuterar vi inte specifika personalfrågor”.

Läs även: Sänkt Apple-betyg utlöser ras i techaktier [Dagens PS]