Därför är det slöseri med tid att brainstorma

Uppdaterad: 23 maj 2023Publicerad: 19 maj 2023
Brainstorm
Så kallad brainstorming på kontoret behöver inte nödvändigtvis vara positivt enligt nya rön. (Foto: Unsplash)

Brainstorm på kontoret? Slöseri med tid. Låt medarbetarna få vara i fred på sitt rum istället så kommer det fram fler idéer, enligt de senaste rönen.

ANNONS
ANNONS

Att ge medarbetare ensamtid kan ge mer innovation än att få in alla i ett rum för att brainstorma, enligt ny forskning skriver Wall Street Journal.

“Du får inte dina bästa idéer av dessa brainstorm-sessioner”, säger Sheena Iyengar, professor vid Columbia Business School.

“Du skulle istället göra ditt bästa kreativa arbete ensam.”

Tusen intervjuer

Sheena Ivengar har publicerat boken ”Think Bigger”, som bygger på samlad forskning om hur idéer genereras samt hennes egna intervjuer mer över tusen människor under ett decennium.

Hennes slutsats är att brainstorm i grupp vanligtvis är ett slöseri med tid.

Fallgroparna är folk som låter käften gå med mediokra förslag, medan introverta medarbetare med briljanta idéer håller dem för sig själva i en grupp, menar hon.

Affärsteam ska naturligtvis samarbeta, men som hon ser det ska det istället ske genom att jämföra anteckningar och noteringar efter omfattande, självständigt arbete.

Missa inte: Slopa mobilen och förbättra dina arbetsrelationer

ANNONS
ANNONS

”Känner ångest”

Ivengar får eldunderstöd från olika håll för sin tes.

“Jag har gått från att vara den största brainstorm-förespråkaren till att känna ångest om ett möte inte har en tydlig agenda”, säger Drew Himel, vd för Fireside, ett företag inom e-handelsstrategi.

Andra företag som Alphabets Google, uppmuntrar innovation genom att låta arbetare tillbringa en del av sin arbetstid med att bygga vidare på egna idéer om vad som kan gynna verksamheten.

En dag i möten

Vissa, som Shopify och Wayfair, har minskat mötestiderna något, vilket kan ses som begripligt utifrån Microsofts forskning, som visar att många människor tillbringar motsvarande en hel arbetsdag per vecka i möten – och ytterligare en dag på att läsa och skicka e-post.

“I de mer produktiva brainstorm-sessioner jag har varit en del av under åren, kommer människor med nya idéer eller förbättringar av tidigare förslag, vilket snabbt utvecklar idén och leder till att den bredare gruppen blir energisk och känner sig. att det är på något”, skrev Amazons vd Andy Jassy i ett PM nyligen.

ANNONS

Väl underbyggt

En talesman för Amazon tillägger att företagets brainstorm-sessioner ibland är ostrukturerade, men ofta börjar med att kollegor delar väl underbyggda memon, vilket minskar tiden som slösas på ogenomtänkta idéer.

Lukas Kaiser, vice vd för content hos Westbrook Media i Los Angeles, ansluter sig till en 70-30-teori. Enligt den är 70 procent av idéerna under en brainstorm idiotiska, men det är ett rimligt pris att betala för de 30 procent av idéer som har förtjänster och goda sidor.

Meg Amis, marknadschef i Philadelphia, ser fördelarna i en gemensam brainstorm är att alla redan initialt blir delaktiga.

“I allt som kräver flera personers input är det bättre att börja med en brainstorming eftersom alla känner att de är en del av det”, säger hon.

Vill du läsa mer om jobb och karriär ? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Relaterade artiklar:

Deltidsarbete kan kosta dig 10 000 i pension – varje månad

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS