Fortune har i samarbete med analysfirman Great Place to Work framställt en lista med de bästa stora företagen att arbeta för 2021.  

ANNONS

Man har belyst modiga företag som satt sina anställda före vinst under det historiskt utmanande gångna året. Utöver det har man sett på faktorer som pålitlighet, rättvisa och krishantering. 71 procent av de vinnande företagen fick bättre resultat än året innan pandemin

1. Hilton

Hotellkedjan som grundades 1919 har globalt nästan 130 000 anställda och intäkter på runt 9,5 miljarder dollar. Anställda uppskattar den starka känslan av tillhörighet och att företaget satsar mycket på hållbarhet. 

2. Target

Detaljhandelskedjan Target grundades 1946 och har idag sina högkvarter i Minneapolis. En anställd berättar att hen blev väl omhändertagen av företaget efter en operation, och säger “Jag är evigt tacksam för hur Target behandlade mig under den tuffa perioden.”

3. Marriott International

Hotellkedjan Marriott har globala intäkter på nästan 30 miljarder dollar. “Marriott är en av de mest välkomnande och inkluderande arbetsplatserna jag någonsin arbetat på”, säger en anställd. “Alla anställda känner sig stolta att arbeta här.”

4. Comcast

Telekomföretaget Comcast, med högkvarter i Philadelphia, har intäkter globalt på cirka 110 miljarder dollar. Anställda belyser företagets uppskattning av mångfald och att alla tillåts vara ärliga.

ANNONS
ANNONS

5. Bank of America

Bank of America har över 200 000 anställda världen över. “Vi är ett globalt företag och över hela världen får anställda en enorm mängd värdefulla resurser, både för personligt välbefinnande och karriärutveckling”, säger en anställd.

6. SAP America

Mjukvaruföretaget SAP har globala intäkter på över 30 miljarder dollar. Anställda uppskattar att de ständigt utmanas och utvecklas, att man behandlar varandra med respekt och att ledare hanterat coronakrisen med “värme och vänlighet”. 

7. Deloitte

Revisions- och konsultföretaget Deloitte har 330 000 anställda globalt med högkvarter i New York. Anställda berättar att de särskilt är tacksamma för flexibla arbetstider och den öppna attityden kring att säga upp sig på grund av bättre möjligheter.

8. PricewaterhouseCoopers

Anställda hos konsultfirman PwC berättar att man inom företaget på grund av pandemin blivit mycket bättre på att ta hand om varandra. Vd:n pratar med sina anställda regelbundet och företaget har dessutom finansierat organisationer som arbetar mot rasism.   

9. KPMG

Kunskapsföretaget KPMG grundades 1897 och har idag globala intäkter på nästan 30 miljarder dollar. Anställda uppskattar hur väl omhändertagna de blivit under pandemin och att de nu fått förlängd semester under sommaren. 

ANNONS
ANNONS

10. Ernst & Young 

Ernst & Young är en konsultfirma med högkvarter i New York. “Istället för att säga upp människor av rädsla för minskade intäkter har våra chefer beslutat att ta bort bonusar och andra utgifter så att vi kan fortsätta jobba”, berättar en anställd. 

Läs hela listan på Fortune.

Läs mer: Unga startar fler företag: Boom för e-handel