Dagens PS

Försäkring till Renault – jämför priser här

Renault forsakring
Här hittar du allt rörande Renaults försäkringar – försäkringstyper, priser och hur du väljer rätt.
Sandra Sahlén
Sandra Sahlén
Uppdaterad: 24 maj 2024Publicerad: 24 maj 2024

Letar du efter en försäkring till din Renault? Här går vi igenom allt du behöver veta för att hitta den bästa försäkringen för dig och din bil.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Här hittar du allt rörande Renaults försäkringar – försäkringstyper, priser och hur du väljer rätt. För att hitta den bästa försäkringen, jämför erbjudanden via verktyget nedan.

ANNONS


Vad du behöver veta om Renault försäkring

Att välja rätt försäkring för din Renault är en viktig del av bilägandet. Det finns flera aspekter att ta hänsyn till när du ska teckna en Renault försäkring som passar just dina behov.

För det första är det viktigt att förstå de olika varianterna du kan ha av Renault bilförsäkring.
Dessa är:

  • Trafikförsäkring
  • Halvförsäkring
  • Helförsäkring
ANNONS

Du kan också anpassa ditt försäkringsskydd genom olika tilläggsförsäkringar, som till exempel assistansförsäkring och djurkollision.

ANNONS

Senaste nytt

Så fungerar de olika försäkringstyperna

  • Trafikförsäkring är lagstadgad, du måste ha den för att få köra över huvud taget, och täcker skador som du kan åsamka andra personer eller egendom.

Varje typ av bilförsäkring till Renault har sina för- och nackdelar, och det är viktigt att jämföra dessa innan du fattar ett beslut.

Det är också viktigt att noga läsa igenom försäkringsvillkoren. Där finner du information om vad som är inkluderat i försäkringen och under vilka omständigheter den gäller. Detta gör det enklare att avgöra huruvida en hel- eller halvförsäkring är det bästa valet för dig.

Renault bilforsaakring
ANNONS

Vad kostar en bilförsäkring för Renault?

Bilförsäkringar för Renault kan variera kraftigt i pris. Detta till stor del beroende på vilket försäkringsbolag du väljer.
När bolagen ska avgöra ditt pris tar de även hänsyn till faktorer som:

  • Ålder
  • Körhistorik
  • Bilmodell

Det exakta priset kan alltså avgöras beroende på din profil. Exempelvis kan Renaults helförsäkring sträcka sig mellan allt från omkring 200 kr/mån till premiumförsäkringar för cirka 600 kr/mån. Dessa exempel gäller en helförsäkring för en några år gammal Renault av standardmodell.

För att hitta den billigaste försäkringen är det viktigt att du jämför flera olika försäkringsbolag. Detta kan du enkelt göra via verktyget högst upp på den här sidan. För att få en så klar överblick som möjligt är det en god idé att begära offerter från flera olika försäkringsbolag.

Renault vagnskadegaranti: Ett viktigt komplement till din bilförsäkring

När du köper en ny Renault i Sverige ingår ofta en vagnskadegaranti som varar i 3 år. Denna garanti är utformad för att ge dig ett extra skyddslager och kan vara en värdefull del av ditt övergripande försäkringsskydd. Men vad innebär egentligen denna garanti, och hur kompletterar den din befintliga bilförsäkring?

Renault vagnskadegaranti täcker reparation eller utbyte av bilkomponenter som har skadats genom en olycka, kollision eller annan yttre påverkan. Detta betyder att om din bil drabbas av en sådan skada kommer kostnaden för reparation att täckas av garantin, snarare än av din egen bilförsäkring.

ANNONS

Detta kan i sin tur leda till att du inte behöver betala en självrisk, och det kan även ha en positiv effekt på din försäkringspremie i det långa loppet eftersom du inte flyttas ned i bonusklass.

Det är viktigt att notera att vagnskadegarantin inte är en ersättning för en omfattande bilförsäkring. Den täcker inte stöld, brand eller naturskador, till exempel. Därför är det viktigt att du har en bilförsäkring som kompletterar din vagnskadegaranti, exempelvis en halvförsäkring. Vagnskadegarantin täcker inte heller skador som uppkommit genom att du varit oaktsam.

Hur du jämför Renault bilförsäkringar för bästa skydd och pris

Att jämföra bilförsäkringar är inte helt lätt, särskilt inte med tanke på de många olika faktorer som påverkar både pris och skyddsnivå. Men det finns konkreta steg du kan följa för att göra en noggrann jämförelse av Renault bilförsäkringar.

En god utgångspunkt är att använda sig av verktyget högst upp på den här sidan. Verktyget samlar priser och villkor från flera olika försäkringsbolag. Det ger dig en översiktlig bild av vad som finns på marknaden. Kom ihåg att jämföra liknande försäkringstyper för att få en rättvis bedömning.

Vidare är det viktigt att inte enbart fokusera på pris. Ta hänsyn till självrisken, det vill säga den summa du själv behöver betala vid en skada, och vilka typer av skador som faktiskt är täckta. Är ersättning för hyrbil inkluderad om din Renault skulle behöva repareras? Täcker försäkringen även eventuella rättsskyddskostnader?

Ett annat tips är att kontakta försäkringsbolagen direkt. Många gånger kan de erbjuda skräddarsydda lösningar som inte är synliga på jämförelsesajter. Detta kan inkludera rabatter för god körhistorik eller flerförsäkringsrabatter om du redan har andra försäkringsprodukter hos dem.

Vi rekommenderar att du genomför en jämförelse med jämna mellanrum, för att alltid hålla dig uppdaterad. På så sätt kan du enkelt byta bilförsäkring om du skulle hitta ett mer fördelaktigt erbjudande för dig och din bil.

ANNONS

Du kanske även är intresserad av:

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sandra Sahlén
Sandra Sahlén

Erfaren projektledare och skribent med bakgrund inom Content Marketing. Skriver idag främst Weekend-material för Dagens PS.

Sandra Sahlén
Sandra Sahlén

Erfaren projektledare och skribent med bakgrund inom Content Marketing. Skriver idag främst Weekend-material för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS