Med rätt inredning och växter blir balkongen en skön oas och ett härligt extrarum. Blomsterfrämjandet tipsar om hur du kan fixa balkongen i sommar.

1. Fixa en fin balkonglåda! Det är viktigt att välja växter efter balkongens läge. I öster- eller västerläge fungerar de flesta växterna men i ett skuggigt eller soligt läge måste du välja växter därefter. Det är även viktigt att balkonglådan är tillräckligt stor för att växterna ska kunna utvecklas ordentligt.

Balkong Blomlåda, fixa balkongen
Foto: Wikimedia. Anpassa blommorna på din balkong efter solläget.

2. Gör en lummig plats. Balkongen blir hemtrevligare om den är full med frodiga växter. Det kan du få till genom att placera ut balkonglådor, krukor och andra planteringskärl. Då det ofta är begränsat med plats kan det vara bra idé att bygga på höjden. Tänk på att växter kan behöva vattnas även om det regnar!

Blommor Balkong Bostadsrätt
Foto: Unsplash. Skapa en lummig plats med hjälp av annorlunda planteringskärl.

3. Skapa en plats för det du tycker om att göra, en plats för umgänge, fika eller sköna bokstunder. Det går att spara mycket plats genom att hänga upp ett bord på balkongräcket. Gamla lådor och lastpallar kan exempelvis bli en skön soffa. Dekorera med dina favoritväxter!

Bostadsrätt Balkong Hemester
Foto: Unsplash. Avnjut en god bok på balkongen i sommar.

4. Färg. Våga blanda färger, blommor och mönster. Dynor eller en färgglad matta kan bli ett fint komplement till balkongväxterna.

ANNONS
ANNONS
Bostadsrätt Balkong Hemester
Foto: Unsplash. Bli inspirerad av starka färger.


Läs mer:
Vilka balkongregler gäller för din förening [Dagens PS]